Nieuws Buitenland

Wall Street begint de week zonder spektakel

Maandag 26 juni 2017 22:23 FAANG-aandelen weer onder druk.
(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is de week zonder veel spektakel begonnen. De S&P 500 index sloot maandag fractioneel hoger op 2.439,07 punten, de Dow Jones hield het bij een stijging van 0,1 procent op een slotstand van 21.409,55 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.247,15 punten.
Het was een rustige start van de handelsweek, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda.
Op macro-economisch vlak werd bekend dat de orders voor duurzame goederen in Amerika in mei met 1,1 procent zijn gedaald, waar een afname van 0,4 procent was ingecalculeerd. Verder daalde de Chicago Fed National Activity Index in mei naar -0,26, van een positieve stand van 0,57 in april.
Op politiek vlak kon de regering van de Amerikaanse president Donald Trump een overwinning vieren want het Hooggerechtshof oordeelde dat het inreisverbod voor reizigers uit zes moslimlanden voorlopig mag worden uitgevoerd. De hoogste rechtbank in Amerika gaat in oktober hoorzittingen houden over het verbod, dat eerder nog door een aantal lagere rechtbanken werd verworpen.
Wachten op inflatie- en groeicijfers
Verder was het maandag vooral vooruitkijken. Later deze week verschijnen inflatie- en groeicijfers uit Amerika. Volgens marktstrateeg Isabelle Mateos y Lago van BlackRock is de economische groei aardig maar de inflatie onder de maat. "Dat betekent dat centrale banken geen haast moeten maken met het verhogen van de rente", aldus de marktvorser.
Bij de Amerikaanse Federal Reserve deelt niet iedereen die mening. De voorzitter van de Federal Reserve Bank van San Francisco, John Williams, zei maandag in een toespraak dat renteverhogingen juist nodig zijn om de Amerikaanse economie op koers te houden.
De olieprijs herstelde na de verkoopgolf van vorige week, maar volgens marktkenners was dit vooral een technische aangelegenheid waarbij koopjesjagers hun kans roken om in te stappen na de scherpe daling tot het laagste niveau in tien maanden. Het onderliggende sentiment blijft volgens vermogensbeheerder iiTrader negatief. "De markt is erg gevoelig voor een short covering rally", volgens de marktvorsers. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,37 dollar, of 0,9 procent, op een settlement van 43,38 dollar.
De euro/dollar noteerde op het slot in New York op 1,1181. Bij de slotbel in Europa verhandelde het muntpaar op 1,1205 en maandagochtend op 1,1183.
Bedrijfsnieuws
De zogenoemde FAANG-aandelen gingen opnieuw lager. Facebook verloor 1,0 procent, net als Amazon.com. Apple daalde 0,3 procent, wat op het slot ook de schade was voor Netflix.
Het moederbedrijf van Google, Alphabet, zag 1,4 procent aan beurswaarde verdampen. Volgens The Wall Street Journal krijgt Google op zijn vroegst dinsdag van de Europese toezichthouder een boete van meer dan 1 miljard euro opgelegd vanwege het manipuleren van zoekresultaten in het voordeel van zijn eigen winkel-vergelijkingssites.
Arconic stond onder druk. De aluminiumproducent stopt met de verkoop van Reynobond PE, het type gevelbekleding dat is gebruikt in Grenfell Tower, het flatgebouw in Londen waar eerder deze maand 79 mensen om het leven kwamen bij een hevige brand. De vlammenzee zou zich zo snel hebben kunnen verspreiden omdat het materiaal niet brandveilig was. Het aandeel Arconic daalde 6,0 procent.
Yum Brands daalde 0,1 procent. Maandag werd bekend dat het Australische Collins Foods 28 KFC restaurants overneemt van de Amerikaanse uitbater van fastfoodketens. Sectorgenoot McDonald's daalde 0,5 procent, terwijl het moederbedrijf van Burger King, Restaurant Brands International, 0,4 procent won.
Hertz steeg 13,5 procent op de berichten dat het auto's gaat leveren aan Apple voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Afzonderlijk werd maandag bekend dat Alphabet, gaat samenwerken met Avis Budget Group, dat diensten zal leveren voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen bij Alphabets onderdeel Waymo. Het aandeel van Avis steeg 14,1 procent.
Aandelen Nestlé die in New York genoteerd zijn, stegen zo'n 4 procent na het nieuws dat het hedgefonds Third Point onder leiding van de activistische belegger Daniel Loeb een belang van omgerekend 3,5 miljard dollar in het Zwitserse levensmiddelenconcern heeft genomen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 26, 2017 16:23 ET (20:23 GMT)

Reacties

  • 'Spektakel'?, 8 jaar lang was het een spektakel… Teveel achten om acht..eruit te leunen!..

    Ed 26 juni 2017 22:35:28

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed