Nieuws Buitenland

Winstval Carpetright

Dinsdag 27 juni 2017 09:08 Waardedaling pond en nieuwe concurrent speelden tapijtgigant niet in de kaart.
(ABM FN-Dow Jones) Carpetright heeft in het afgelopen jaar flink minder winst gemaakt, als gevolg van hoge kosten gerelateerd aan verlieslatende winkels en de afwaardering van het Britse pond. Dit bleek dinsdag uit de jaarcijfers van de tapijtgigant.
In het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 29 april, realiseerde Carpetright een winst voor belastingen van 0,9 miljoen pond, hetgeen beduidend minder was dan de 12,8 miljoen pond uit dezelfde periode een jaar eerder. Een stijging van de bijzondere posten van 5,5 miljoen naar 13,5 miljoen pond speelde de tapijtgigant niet in de kaart.
De omzet van Carpetright steeg in het afgelopen jaar wel fractioneel naar 457,6 miljoen pond. De vergelijkbare omzet nam met 2,5 procent. Een jaar eerder was dit echter nog 4,8 procent.
Carpetright merkte op dat de waardedaling van het pond als gevolg van de aanstaande Brexit niet gunstig waren voor het bedrijf. Ook de komst van een nieuwe nationale speler die in hoog tempo winkels opende, deden Carpetright niet goed.
Topman Wilf Walsh van Carpetright stelde evenwel vertrouwen te hebben dat de maatregelen die de tapijtgigant treft, voor een groter marktaandeel zullen zorgen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 27, 2017 03:08 ET (07:08 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed