Nieuws Buitenland

Tesla stelt productiecijfers opwaarts bij

Vrijdag 7 juli 2017 19:34 Aan het eind van het tweede kwartaal nog eens 3.500 voertuigen onderweg naar klanten.
(ABM FN-Dow Jones) Bovenop de door Tesla Motors eerder deze week gerapporteerde 22.000 leveringen in het tweede kwartaal, waren er aan het einde van het kwartaal nog eens 3.500 voertuigen onderweg naar klanten. Dit meldde de Amerikaanse maker van elektrische voertuigen vrijdag nabeurs.
Deze afleveringen zullen worden meegeteld in de leveringen van het derde kwartaal, meldde de producent van elektrische auto's. Tesla zei deze informatie in de komende kwartalen voortaan ook te publiceren.
Nadat het concern de markt maandag informeerde in het tweede kwartaal 22.000 voertuigen afgeleverd te hebben, ging het aandeel fors onderuit. Hoewel het aantal leveringen in het tweede kwartaal met 53 procent op jaarbasis steeg, kwam het aantal wel onder de eigen guidance uit. Bij de eerste kwartaalcijfers zei Tesla nog te mikken op een aantal leveringen van tussen de 47.000 tot 50.000 voertuigen.
In het tweede kwartaal had het concern last van een productietekort van 100 kilowatt accu's. Tot aan begin juni kwam de productie daardoor 40 procent onder de vraag uit. Sinds dit probleem is opgelost, zijn de orders en leveringen sterk toegenomen, zei Tesla, tot zelfs een historisch niveau.
Tesla zei te verwachten dat het aantal leveringen in de tweede helft van 2017 hoger zal uitkomen dan in de eerste zes maanden van dit jaar, mits de economische omstandigheden niet verslechteren.
Het aandeel Tesla noteerde op een groen Wall Street 0,6 procent hoger.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 07, 2017 13:34 ET (17:34 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed