*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hoger slot

donderdag 13 juli 2017 21:40

Amerikaanse beurs haalt steun uit mild commentaar Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.447,52 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.546,85 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,2 procent hoger op 6.270,77 punten.

De handelsdag stond volledig in het teken van de tweede dag van de getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen, deze keer voor de Amerikaanse Senaat. Een dag eerder verscheen Yellen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Yellen herhaalde de plannen om de rentetarieven te verhogen en te beginnen met verlagen van de balans van de centrale bank dit jaar. Ze voegde er echter aan toe dat het verhogen van de rente geleidelijk zal plaatsvinden en dat de inflatie onder de doelstelling van de centrale bank ligt. "Hoewel de markt dit verwachtte signaleren de woorden van Yellen een lichte verschuiving in het rente-beleid", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Als gevolg van Yellen's getuigenis bewoog de dollar rond zijn laagste niveau in negen maanden, terwijl ook de bondyield lager bewoog", voegde hij toe. Yellen's getuigenis donderdag voor de Amerikaanse Senaat leverde geen nieuwe inzichten op.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal steunaanvragen in de afgelopen week is gedaald met 3.000. De producentenprijzen, een indicator voor de inflatie, namen in juni licht toe met 0,1 procent. De voedingsprijzen stegen met 0,6 procent, vooral omdat de inkoop van vlees duurder werd. De energieprijzen daalden daarentegen met 0,5 procent.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,59 dollar hoger, ofwel 1,3 procent, op 46,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1406. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1417 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1412 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen inflatie- en detailhandelsdata van juni, gevolgd door het Amerikaans consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, de industriƫle productie in juni en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in mei.

Bedrijfsnieuws

Target steeg 4,3 procent, nadat de retailer meldde in het fiscale tweede kwartaal onverwacht een "bescheiden stijging" van de identieke omzet te voorzien.

Nvidia daalde 1,2 procent, nadat het aandeel woensdag op recordniveau sloot na een upgrade van SunTrust.

Delta Air Lines verloor 1,7 procent, na tegenvallende resultaten over het tweede kwartaal, hoewel de omzet steeg.

Snap steeg 3,4 procent, nadat Stifel Nicolaus het advies voor de moedermaatschappij van Snapchat verhoogde naar Kopen.

Juwelier Tiffany & Co. won 1,6 procent, nadat het concern Alessandro Bogliolo aanwees als nieuwe CEO. Bogliolo treedt 2 oktober aan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 13, 2017 15:40 ET (19:40 GMT)