Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures vlak tot licht lager

Vrijdag 14 juli 2017 13:11 Markten in afwachting van cijfers Amerikaanse banken.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een vlakke tot licht lagere start van de handelsdag op Wall Street. De S&P 500 future noteerde aan het begin van de middag XX procent lager, terwijl de futures voor de Dow Jones index en de Nasdaq nagenoeg vlak stonden.
"Het is zeker een levendige week geweest voor de financiële markten, met commentaren van zwaargewichten van centrale banken die speculaties over monetaire beleidsvoornemens aanwakkerden en waarin politieke onzekerheden in Washington ook bijdroegen aan meer dynamiek in de valuta- en aandelenmarkten", zei analist Lukman Otunuga van FXRM vrijdag bij de start van de handelsdag.
Op macro-economisch gebied staan vrijdag de bedrijfsvoorraden in mei, de detailhandelsverkopen en industriële productie in juni en het voorlopige consumentenvertrouwen in Mitchigan in juli op de agenda. De meeste aandacht zal evenwel uitgaan naar de inflatiecijfers, waarnaar de Fed momenteel vooral kijkt.
Een euro kostte vanmiddag 1,1412 dollar. Rond het slot in New York op donderdagavond bedroeg de wisselkoers 1,1405 en bij de opening van de Europese beurzen op vrijdag stond het muntpaar op 1,1407.
Bedrijfsnieuws
Vandaag brengen de Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo hun rapportages over het tweede kwartaal. Citigroup stond in de handel voorbeurs 0,7 procent hoger, JP Morgan Chase stond 1,3 procent in de plus en Wells Fargo vlak.
"JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo komen vandaag met hun cijfers. Dit kwartaal wordt vooral veel verwacht van de financiële sector, dit zag je gisteren terugkomen op de beurs. De financiële sector binnen de S&P steeg met 0,6 procent. Ook de diverse fondsen en ETF's gericht op de Amerikaanse financiële sector zien een grote instroom", aldus beleggingsspecialist Youri Sleutel van online broker Lynx.
Volgende week komt het cijferseizoen verder op stoom. Maandag volgen kwartaalcijfers van BlackRock, Charles Schwab en Netflix.
Slotstanden
De Amerikaanse beurzen sloten donderdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.447,83 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.553,09 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 6.274,44 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 14, 2017 07:11 ET (11:11 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed