*

Nieuws Buitenland

Wall Street op weg naar hoger slot

woensdag 19 juli 2017 21:32

Markten optimistisch na goede kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren woensdag hoger, waarbij de S&P 500 index en de Nasdaq records aantikten na goede bedrijfsresultaten van onder meer Morgan Stanley. De toonaangevende S&P 500 index noteerde ruim een half uur voor het slot in New York 0,5 procent hoger op 2.471,61 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent tot 21.619,85 punten en de Nasdaq stond 0,6 procent hoger op 6.382,33 punten.

"De bedrijfsresultaten zijn dit kwartaal tot nu toe fantastisch en die kunnen dit seizoen tot één van de beste maken die we in lange tijd hebben gehad", zei portefeuillemanager John Bailer van de Boston Company, die toevoegde dat de aandelen van financials "zich in een positie bevinden, waar we zeer positief over zijn. We zijn erg tevreden over hun bedrijfsrapportages".

Terwijl de meeste kwartaalrapportages tot nu toe boven verwachting uitkwamen, kijken investeerders uit naar verdere rechtvaardiging dat de recordniveaus van de markten ondersteund worden door cijfers van het Amerikaanse bedrijfsleven.

"De markt is billijk gewaardeerd en ik denk dat we ons kunnen opmaken voor een markt die de komende vijf jaar goed is, waarbij de meeste winsten komen van dividenden", aldus Bailer.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald, bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 14 juli daalden de olievoorraden met circa 4,7 miljoen vaten tot 490,6 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met 4,4 miljoen vaten tot een totaal van 231,2 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 2,1 miljoen vaten daalden tot 151,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde afgelopen week van 94,5 naar 94,0 procent.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,72 dollar ofwel 1,6 procent hoger op 47,12 dollar.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 8,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1.215.000 stuks. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging van 6,3 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in juni met 7,4 procent op maandbasis tot 1.254.000 stuks.

De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1516 tegen 1,1535 bij de start van de handel in Europa hedenochtend. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog een stand van 1,1555 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Morgan Stanley opende vanmiddag als laatste grote Amerikaanse bank de boeken. Eerder bleken de resultaten van zwaargewichten als Goldman Sachs en JPMorgan onderliggend teleurstellend, maar die van Morgan Stanley vielen de markt mee. De winst en omzet waren beter dan verwacht, maar net als bij rivalen zorgde een lage marktvolatiliteit voor een lichte daling van de omzet bij de obligatiehandel. Het aandeel stond 3,2 procent hoger.

Het Amerikaanse McCormick zal de voedingstak van Reckitt Benckiser overnemen voor een bedrag van 4,2 miljard dollar, waar eerder ook Unilever als mogelijke koper werd genoemd. Het aandeel McCormick noteerde woensdag 5,3 procent lager.

IBM IBM kwam dinsdag nabeurs met lagere winst- en omzetcijfers, waarop de Amerikaans beurs woensdag kon reageren. De winstcijfers waren wel beter dan verwacht, maar de omzet viel weer tegen. "Het verhaal wordt vervelend", schreef Barclays, dat erop wees dat Big Blue veel investeert in nieuwe technologieën zonder al teveel positieve impact om de resultaten. Het aandeel leverde voorbeurs bijna 3,0 procent in. IBM noteerde woensdag 4,6 procent lager.

Alcoa, American Express en Qualcomm komen woensdag na het slot in New York nog met kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 19, 2017 15:32 ET (19:32 GMT)