*

Nieuws Buitenland

Wall Street neemt gas terug

vrijdag 21 juli 2017 21:49

Zwakke resultaten voor General Electric.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street leek vrijdag gas terug te nemen. Een half uur voor het slot daalde de S&P 500 index 0,2 procent, verloor de Dow Jones index 0,3 procent en leverde de Nasdaq 0,2 procent in.

Er werden de afgelopen tijd diverse records neergezet maar kenners vragen zich af of er nog wel genoeg rek in de markten zit om de rally een vervolg te geven.

Daarvoor zijn volgens vermogensbeheerder Jeroen Blokland van Robeco toch echt sterke winstcijfers nodig.

En dus hielp het niet dat zwaargewicht General Electric vrijdag met tegenvallende cijfers kwam. Hoewel de winst minder daalde dan verwacht, verlaagde het concern de outlook.

Deslaniettemin zijn de winstcijfers van Amerikaanse bedrijven tot nu toe solide, volgens marktstrateeg David Lefkowitz van UBS Wealth Management. "Er zijn altijd uitschieters in positieve en negatieve zin maar in het algemeen zien we meer goede dan slechte kwartaalrapportages", aldus de marktvorser.

Volgende week openen zwaargewichten als Boeing, Intel, Facebook, Amazon en Google-moederbedrijf Alphabet de boeken.

De olieprijs stond vrijdag onder druk vanwege hernieuwde zorgen over de hoge mondiale voorraden. Een vat West Texas Intermediate verloor 2,5 procent op een settlementprijs van 45,77 dollar.

Uit cijfers van olietankerbedrijf Petro-Logistics bleek dat de OPEC in juli circa 33 miljoen per dag produceerde, wat er bijna 150.000 meer zijn dan in juni. Hierdoor neemt de twijfel weer toe over de effectiviteit van de productiedeal van het kartel en een aantal olieproducenten daarbuiten. "De markt is bang dat de deal uit elkaar valt", stelde marktstrateeg Bill Baruch van iiTrader. De data kwamen voorafgaand aan een bijeenkomst van afgevaardigden van de OPEC en landen buiten het kartel in het Russische Sint Petersburg.

De dollar stond onder druk. Richting het slot verhandelde de munt ten opzichte van de euro op 1,1672, tegen 1,1630 vrijdagochtend. Niet alleen het vooruitzicht van monetaire verkrapping sterkste de Europese munt, maar ook de politieke problemen rond president Donald Trump zetten de greenback aan de andere kant extra onder druk.

Bedrijfsnieuws

General Electric behaalde in het tweede kwartaal lagere resultaten en stelde de outlook neerwaarts bij. Volgens analist Jim Corridore van CFRA, die zijn koopaanbeveling schrapte, zijn er momenteel betere beleggingskeuzes dan GE. Het aandeel daalde 3,2 procent.

Microsoft verloor 1,2 procent, ondanks dat de techreus donderdag nabeurs met beter dan verwachte vierde kwartaalcijfers kwam. De cijfers waren wel wat getekend gezien een gunstig belastingeffect.

Schlumberger verloor een procent ondanks sterke kwartaalcijfers, vanwege de dalende olieprijs. De winst van 0,35 was

eBay leverde 1,7 procent in. De resultaten van het online veilinghuis waren redelijk in lijn met de marktverwachting en dat leek beleggers toch wat tegen te vallen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 21, 2017 15:49 ET (19:49 GMT)