*

Nieuws Buitenland

Eli Lilly moet opnieuw beginnen met reumamiddel

dinsdag 25 juli 2017 13:44

Concurrent Galapagos boekt wel hogere resultaten en past outlook aan.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly verwacht dit jaar geen nieuwe goedkeuringsaanvraag meer in te dienen bij de U.S. Food and Drug Administration voor baricitinib, een potentiƫle reumamiddel. Dit meldde de Amerikaanse concurrent van Galapagos dinsdag bij de presentatie van de tweede kwartaalcijfers.

In april werd bekend dat de FDA aanvullende onderzoeksresultaten eiste voordat goedkeuring gegeven kon worden voor het op de markt brengen van het middel. Dinsdag zei Eli Lilly dat een nieuwe aanvraag wordt uitgesteld tot na 2017 en dat zij samen met partner Incyte blijven overleggen met de toezichthouder over hoe men nu verder gaat met de ontwikkeling van het medicijn.

"De duur voor een herhalingsaanvraag voor een nieuw geneesmiddel hangt af van welke optie de bedrijven uiteindelijk kiezen en de verdere gesprekken met de FDA, maar wordt ingeschat op minimaal 18 maanden", aldus Eli Lilly.

Dit kan gunstig zijn voor Galapagos, dat de werking van zijn potentiƫle reumamedicijn filgotinib momenteel onderzoekt in een derde studiefase. Onlangs werd al bekend dat een andere concurrent, en tegelijkertijd samenwerkingspartner van Galapagos, AbbVie, goede voortgang boekt met zijn reumamedicijn upadacitinib.

Cijfers tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2017 boekte Eli Lilly een 8 procent hogere omzet van 5,8 miljard dollar, tegen 5,4 miljard een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een 35 procent hogere nettowinst van ruim 1 miljard dollar, tegen 748 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel verbeterde de nettowinst van 0,71 naar 0,95 dollar.

Outlook

Het concern uit Indianapolis paste dinsdag de outlook voor de winst en omzet aan. De bandbreedte voor de omzet van 21,8 miljard tot 22,3 miljard dollar werd verhoogd naar een range van 22,0 miljard tot 22,5 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel wordt nu ingeschat op 4,10 tot 4,20 dollar, waar eerder werd uitgegaan van een bandbreedte van 4,05 tot 4,15 dollar.

Over de ontwikkeling van de nettowinst per aandeel werd Eli Lilly iets voorzichtiger. Werd eerder uitgegaan van een winst per aandeel van 2,60 tot 2,70 dollar, gaf Eli Lilly dinsdag een nieuwe bandbreedte af van 2,51 tot 2,61 dollar.

Het aandeel van Eli Lilly daalde in de elektronische voorbeurshandel ongeveer een procent. Galapagos steeg aan Euronext juist ruim een procent en zat duidelijk in de lift na het verschijnen van de update van zijn Amerikaanse concurrent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 25, 2017 07:44 ET (11:44 GMT)