Nieuws Buitenland

Sterke kaspositie Galapagos

Donderdag 27 juli 2017 22:38 Verwachte cashburn 2017 gehandhaafd.
(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in de eerste zes maanden van 2017 een hogere omzet behaald en de kaspositie kwam boven een miljard euro uit. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdag nabeurs bekend.
"Ik ben tevreden met de resultaten over het afgelopen half jaar, zowel financieel als in onze R&D," zei CEO Onno van de Stolpe.
De omzet steeg van 48,8 miljoen naar 73 miljoen euro. Operationeel kwam het verlies met 32,9 miljoen euro wel hoger uit dan het operationele verlies van 24,3 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een verlies van 49,2 miljoen euro, tegen 32,2 miljoen euro winst in de eerste jaarhelft van 2016.
De kaspositie, voor de markt een belangrijke graadmeter, kwam ultimo juni uit op circa 1,3 miljard euro, van 968,5 miljoen euro een jaar eerder. CFO Bart Filius zei dat Galapagos door de kaspositie "goed gepositioneerd" is om de R&D pijplijn verder te ontwikkelen.
Galapagos haalde in de verslagperiode bijna 364 miljoen euro op met een openbare aanbieding van aandelen in Amerika.
Outlook
Galapagos handhaafde donderdag de outlook voor de cashburn dit jaar op 135 miljoen tot 155 miljoen euro.
Deal met Servier
De potentiële behandeling tegen onder andere reuma en damronstekingen filgotinib wordt momenteel in diverse fase 3 studies getest. Met betrekking tot het taaislijmziekteprogramma heeft Galapagos verschillende 'triple combo's' in ontwikkeling en verwacht het concern de eerste mogelijke drievoudige behandeling in het vierde kwartaal te gaan testen. Daarnaast verwacht Galapagos in 2018 nog twee onderzoeksstudies te starten.
Onlangs maakte de Amerikaanse concurrent Vertex Pharmaceuticals sterke studieresultaten bekend met twee kandidaatmedicijnen tegen taaislijmziekte. Galapagos loopt qua ontwikkeling ongeveer een jaar achter op Vertex, volgens marktkenners.
Donderdag maakte Galapagos afzonderlijk bekend dat het Franse Servier de commerciële rechten op Galapagos' artrosemolecule GLPG1972 verkrijgt, uitgezonderd in Amerika. Hiervoor krijgt Galapagos een licentiebetaling van 6 miljoen euro en liggen mijlpaalbetalingen in het verschiet tot in totaal 290 miljoen euro. "Servier en Galapagos zullen gemeenschappelijke beslissingen over de verdere ontwikkeling nemen in een gezamenlijke stuurgroep. Galapagos heeft de volledige commerciële rechten op GLPG1972 in de Verenigde Staten en zal royalty's ontvangen op verkopen buiten de Verenigde Staten", aldus het concern.
Aan Euronext sloot het aandeel Galapagos donderdag 0,7 procent lager op 70,11 euro. Op de Nasdaq eindigde het aandeel 3,1 procent lager op 80,31 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 27, 2017 16:38 ET (20:38 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed