Nieuws Buitenland

Brussel neemt wet autoverzekering onder loep

Vrijdag 28 juli 2017 14:11

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil slachtoffers van een verkeersongeval in de EU beter beschermen tegen gedoe met de autoverzekering. De EU-regels voor de afwikkeling van een ongeluk in het buitenland, of een ongeval in eigen land waarbij iemand uit een ander EU-land is betrokken, worden niet overal hetzelfde toegepast, stelt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Diensten) vrijdag in Brussel.

,,Elke autobezitter kan ergens in de EU een ongeluk krijgen. Dan moeten er goede compensatie-mechanismen zijn.” Volgens de Let is de richtlijn voor autoverzekeringen het laatst in 2009 aangepast en loopt die achter bij trends in de markt, waaronder de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

Maar ook wil hij autobezitters beter beschermen tegen risico’s als een faillissement van hun verzekeringsmaatschappij, of het niet meetellen van het schadeverleden voor kortingen bij verhuizing naar een andere lidstaat.

De commissie begint nu een consultatieronde bij burgers en organisaties en bepaalt in oktober wat er aan de richtlijn verbeterd kan worden.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed