Nieuws Buitenland

Wall Street op weg naar gemengd slot

Woensdag 2 augustus 2017 21:39 Dow Jones voor het eerst boven 22.000 punten.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken woensdag af te stevenen op een gemengd slot. Circa een half uur voor de slotzoemer koerste de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.474,93 punten, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent won tot 22.000,33 punten en de Nasdaq 0,1 procent verloor naar 6.359,95 punten.
De Dow Jones doorbrak woensdag voor het eerst de 22.000 punten drempel. De Amerikaanse beurzen werden breed beïnvloed door de sterke cijfers van Apple, dat in markwaarde het grootste fonds is.
Wall Street blijft vooralsnog gedurende dit jaar structureel hoger dan een jaar geleden, waarbij de grote indices een aantal records hebben gerealiseerd. De vraag is hoe solide deze stijgingen blijken te zijn.
"Veel mensen zeggen dat de bewegingen oververhit zijn, maar dat zeggen ze al een hele poos", zei chef portefeuillestrateeg Brian Jacobsen van Wells Fargo Funds Management. "De waarderingen lijken in historisch perspectief relatief opgerekt, maar investeerders kijken iets verder naar voren en in die context lijken de waarderingen niet verkeerd", verklaarde hij.
"Over het algemeen zijn de bedrijfsresultaten dit seizoen goed, met aandelen die met de omzet- en winstcijfers mee bewegen. Het feit dat de markt nog steeds op een positieve manier op de goede resultaten reageert, zegt me dat de aandelen niet in een zeepbel zitten, maar dat er fundamentele steun is", aldus Jacobsen, die verder wees op de solide banencijfers van loonstrookjesverwerker ADP. "Dit is niet een teken van een economie die op kantelen staat. Dit in een teken van een economie die begint te versnellen."
Toch lijken investeerders voorzichtig te blijven, in afwachting van het banenrapport over juli van het Amerikaanse ministerie van Arbeid, zei chef marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial. "Die cijfers van vrijdag zullen heel belangrijk zijn om vast te stellen wat de Federal Reserve gaat doen en traditioneel zien we in de aanloop daarnaar toe enige voorzichtigheid."
Op macro-economisch gebied bleek woensdag dat in de week eindigend op 28 juli de Amerikaanse voorraden ruwe olie met circa 1,5 miljoen vaten daalden tot 481,9 miljoen vaten en dat was ongeveer de helft van wat analisten hadden verwacht. In de week ervoor was er nog een daling van zo'n 7,2 miljoen vaten tot 483,4 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met 2,5 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 0,2 miljoen vaten daalden. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 94,3 naar 95,4 procent.
Het aantal banen in de Verenigde Staten is in juli minder hard gestegen dan in de maand ervoor, bleek uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 178.000 stuks. De markt rekende op een groei van rond de 180.000 banen.
Het bedrijfsklimaat in het Amerikaanse New York City is in juli verbeterd, bleek uit de inkoopmanagersindex van het Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 55,5 in juni naar 62,8 in juli. De vooruitzichten voor de komende zes maanden daalde evenwel van 64,5 naar 58,1, maar wees daarmee nog steeds op groei.
De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,9 procent hoger op 49,59 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1859. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1833 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1801 op de borden.
Voor donderdag staan de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders in juni en twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector op de Amerikaanse macro-agenda.
Bedrijfsnieuws
Time Warner, Groupon en Garmin kwamen woensdagmiddag met kwartaalcijfers. Time Warner boekte hogere resultaten en verklaarde nog steeds te verwachten de fusie met AT&T dit jaar af te kunnen ronden. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger.
Groupon wist een nettoverlies in het tweede kwartaal van 2016 te verkleinen in dezelfde periode dit jaar en de aangepaste winst per aandeel was bovendien boven verwachting. De aanbieder van online reclamedeals stelde de outlook licht opwaarts bij. Het aandeel steeg bijna 9 procent.
Garmin behaalde licht hogere resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar en verhoogde de verwachtingen voor de rest van het jaar. Het aandeel van de navigatiespecialist stond 4,2XX procent hoger.
Restaurant Brands International noteerde 0,3 procent hoger nadat het moederbedrijf van restaurantketens Burger King en Tim Hortons woensdag voorbeurs bekendmaakte een licht lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet te hebben gerealiseerd. De omzet was lager dan analisten hadden verwacht.
Apple noteerde op een recordhoogte van 157,86 dollar per aandeel met 5,2 procent winst, na de euforie over de kwartaalrapportage van 's werelds grootse fonds in marktwaarde op dinsdagavond.
Nabeurs komen Tesla en Fitbit nog met rapportages over het tweede kwartaal.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 02, 2017 15:39 ET (19:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed