*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting lagere opening

donderdag 10 augustus 2017 13:06

Sentiment nog altijd gedomineerd door geopolitieke spanningen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag donderdag op koers voor een lagere opening. Aan het begin van de middag noteerden de futures op de S&P 500 index en de Nasdaq circa een half procent lager terwijl de openingsindicatie voor de Dow Jones index lag op een verlies van 0,2 procent.

Beleggers zitten op hete kolen en de dreigende oorlogstaal [van Noord-Korea en Amerika] dwingt ze naar de zijlijn, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "In dit soort situaties bewegen de aandelenmarkten in rap tempo lager en beleggers willen niet in dat soort bewegingen verstrikt raken, dus trekken ze zich terug."

Opnieuw werden veilige havens als goud en de dollar opgezocht. De goudprijs noteerde donderdag een half procent hoger. De euro/dollar verhandelde op 1,1713, tegen 1,1755 woensdagavond. Volgens marktstrategen van ING profiteert de dollar naast de geopolitieke spanningen ook nog steeds van het sterke banenrapport van vorige week en is een daling van de euro tot richting 1,16 niet uitgesloten als Amerikaanse inflatiecijfers sterk blijken. Vervolgens zal het muntpaar vermoedelijk blijven hangen tussen de 1,16 en 1,18.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag inderdaad aandacht voor de producentenprijzen in juli, gevolgd door inflatiecijfers op vrijdag. Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets zijn beleggers benieuwd of het sterke momentum van het banenrapport kan worden vastgehouden. "Als de prijsontwikkeling onder de 2 procent blijft die de Fed nastreeft, dan gaan de markten er niet meer vanuit dat de rente dit jaar nog omhoog gaat", aldus de marktvorser. De dollar zou juist gebaat zijn bij nog een renteverhoging.

De olieprijs liep donderdag op, voorafgaand aan het maandrapport van de OPEC. De september-future op een vat West Texas Intermediate steeg ene half procent op 49,80 dollar, terwijl Brent met levering oktober 0,7 procent duurder werd op een prijs per vat van 53,09 dollar.

Bedrijfsnieuws

Warenhuisketen Macy's opent vanmiddag de boeken, terwijl moederbedrijf van foto-applicatiedienst Snapchat, Snap, dat vanavond nabeurs doet.

Andere bedrijven die met cijfers komen zijn maaltijdbezorger Blue Apron, dat voor het eerst sinds het beursdebuut, met cijfers komt vanmiddag, en kledingretailer Nordstrom, dat nabeurs kwartaalcijfers publiceert.

Apple kan mogelijk op aandacht rekenen vanwege de berichten dat een aantal Chinese applicatie-ontwikkelaars de techreus aanklaagt vanwege het overtreden van mededingingsregels. Apple zou applicaties uit hun App Store halen zonder duidelijke reden en verder veel te hoge kosten rekenen.

Tussenstand

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.474,02 punten, terwijl de Dow Jones-index ook 0,2 procent verloor op 22.048,70 punten en de Nasdaq 0,3 procent in het rood eindigde op 6.352,33 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 10, 2017 07:06 ET (11:06 GMT)