Nieuws Buitenland

Tesla wil meer geld ophalen

Zaterdag 12 augustus 2017 15:18 Uitgifte obligaties met 20 procent verhoogd.
(ABM FN-Dow Jones) Tesla wil met de uitgifte van achtergestelde obligaties niet 1,5 miljard, maar zelfs 1,8 miljard dollar ophalen. Dit maakte de fabrikant van elektrische auto's zaterdag bekend.
Op 7 augustus meldde Tesla 1,5 miljard dollar te willen ophalen, maar enkele dagen later werd besloten dit bedrag met 20 procent te verhogen.
De obligaties bieden een rente van 5,3 procent en lopen tot 2025. De uitgifte wordt naar verwachting op 18 augustus afgerond.
Tesla wil de opbrengst, zoals eerder al aangegeven, gebruiken om zijn financiële positie te versterken met het oog op het snel opschalen van de productie van het nieuwe Model 3. Volgend jaar moeten er 500.000 van deze nieuwe auto's worden afgeleverd.
Het aandeel Tesla sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 357,87 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 12, 2017 09:18 ET (13:18 GMT)

Reacties

  • Hoe een koers zich ontwikkeld heeft weinig tot niets te maken met hoe je tegen de auto zelf, of het bedrijf, aankijkt, 'Smarty'.. Het is overigens een goede zaak om geld bij elkaar te schrapen, wordt het niet gebruikt voor ontwikkeling nieuw model dan misschien wel voor iets anders, iets wat de maatschappij ten goede zal komen wellicht! De enige pionier op dit gebied die wel wat credits, letterlijk en figuurlijk, mag hebben en krijgen…….

    Ed 13 augustus 2017 19:20:06
  • dat de zware jongens op short inzetten is meer dan logisch!! tesla is sinds het begin super overgewaardeerd en men zal zien dat de koers helemaal verdampt tot onder het niveau van uitgifte. is een luchtbel actueel die de sterren raakt. Pure waanzin!! Competentie zit niet stil en leerd zijn les uit de fouten bij tesla. Autootjes mogen modern lijken maar er zijn altijd problemen met een nieuwbouw. NOBODY IS PERFECT!! Dat GS uitspraken durft te doen met koersdoel van 180 -190 is absurd!! Het bedrijf brengt geen duit op en heeft vele miljarden meer nodig om alles op de rails te krijgen waaruit blijkt dat het een zwakke positie heeft. En lang niet waar iedereen van gedroomd had. nu komt de domper op de nues!! Alles klapt als een kaarten huisje de grote jongens hun bankrekening gespekt en de meesten simpelweg bankroet. Met een domper van dit niveau moet je opletten waar de nasdaq naartoe gaat. Gewoon afblijven met je vingers. Als ze ooit 10% dividend betalen kan het een leuke instap zijn als het aandeel bijv. 100 staat met dividend van 10 dollar. Zoniet gewoon niet over denken deze te kopen. Zo hoort men te denken als investeerder!! Dus niet als een windbuil!!

    smarty 12 augustus 2017 23:13:16

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed