Nieuws Buitenland

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Veon

Maandag 14 augustus 2017 09:59 Koersdoel naar 6,00 dollar.
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Veon verhoogd van 5,70 naar 6,00 dollar met een ongewijzigd koopadvies.
Analist Emmanuel Carlier merkte op dat Veon in het afgelopen kwartaal "op alle gebieden" de verwachtingen versloeg, waarbij de winstontwikkeling verbeterde. Bovendien werd de outlook voor 2017 gehandhaafd. Het telecombedrijf mikt op een lage enkelcijferige groei van de autonome omzet en onderliggende EBITDA-marge. De vrije kasstroom zal tussen de 900 miljoen en een miljard dollar uitkomen.
Als gevolg stelde Carlier de ramingen voor het telecom- en internetbedrijf licht opwaarts bij. Zo werd de omzetverwachting voor 2017 en 2018 met 2 procent naar boven bijgesteld, vanwege een beter dan voorziene autonome omzetgroei in vooral Algerije en Rusland in het afgelopen kwartaal. De analist verwacht dat deze trend zich zal doorzetten. Door de hogere omzet stelde Carlier de verwachting voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor dit jaar met een procent opwaarts bij.
Carlier noemde het aandeel ondergewaardeerd, waarbij in de huidige koers nog steeds de problemen in onder meer Algerije en fraudezaken in Oezbekistan zijn meegenomen, terwijl de recente verbeteringen niet zijn ingeprijsd. Veon loste de problemen in de genoemde landen op en verbeterde de bedrijfs- en kapitaalstructuur, zo merkte de analist van ING op. Bovendien stapte Veon uit de Euroset joint venture.
Op een groen Damrak koerste het aandeel Veon maandag 4,1 procent lager, terwijl de Amerikaanse notering van het aandeel vrijdag 0,3 procent hoger sloot op 3,97 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 14, 2017 03:59 ET (07:59 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed