Nieuws Buitenland

Wall Street richting hogere opening

Maandag 14 augustus 2017 15:02 Opluchting na rustig weekend op geopolitiek vlak.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures bewogen maandag richting een hogere opening. De openingsindicatie voor de S&P 500, de Dow Jones index en de Nasdaq lag rond de klok van drie uur op een stijging van circa 0,5 procent.
"De risicobereidheid keert langzaam in de markt terug", zag marktanalist Craig Erlam van Oanda. Het sentiment is wat positiever omdat het conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea vooralsnog niet is geëscaleerd. "Het blijft echter een dreiging in de komende dagen en wat er maandag vooral te zien is opluchting dat de situatie tijdens het weekend niet is verslechterd", aldus Erlam.
Nu de situatie rondom Amerika en Noord-Korea wat lijkt afgezwakt, zijn de zogenoemde veilige beleggingen wat minder in trek. De goudprijs werd ruim een half procent goedkoper. Verder zakte de volatiliteitsindex weer richting de 13 punten, tegen 16 punten voor het weekend.
Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de Verenigde Staten. Later in de week kunnen beleggers aan de slag met de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die gelden als belangrijke indicator voor de staat van de economie, en de notulen van de julivergadering van de Federal Reserve. Na de zwakke inflatiecijfers van voor het weekend schat de markt de kans dat de rente in december wordt verhoogd in op 38 procent, van 47 procent voor het verschijnen van de data.
De euro/dollar noteerde richting de opening in New York op 1,1799. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1825 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1822 op de borden.
Olie noteerde maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde een half procent tot 48,57 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,6 procent lager bewoog op 51,78 dollar.
Bedrijfsnieuws
Sysco kwam vanmiddag met kwartaalcijfers. De omzet steeg in het vierde kwartaal, net als de operationele winst. Ook over heel het boekjaar 2017 behaalde de voedseldistributeur meer winst en omzet. Voor de openingsbel steeg het aandeel 0,1 procent.
Later in de week openen retailers als Wal-Mart, Target, Staples en Home Depot de boeken. Cijfers van sectorgenoten als Macy's en J.C. Penney vielen vorige week tegen.
Tesla steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent. Dit weekend werd bekend dat de fabrikant van elektrische auto's met de uitgifte van obligaties 1,8 miljard dollar op wil halen. Eerder werd gemikt op een bedrag van 1,5 miljard dollar. Tesla wil de opbrengst, zoals eerder al aangegeven, gebruiken om zijn financiële positie te versterken met het oog op het snel opschalen van de productie van het nieuwe Model 3. Volgend jaar moeten er 500.000 van deze nieuwe auto's worden afgeleverd.
Procter & Gamble kwam vanmiddag met een update rond het voornemen van activistische aandeelhouder Nelson Peltz om plaats te nemen in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern om zo hervormingen door te kunnen voeren. P&G verklaarde dat Peltz alleen een plek in het bestuur wil vanwege eigen gewin en dat hij niet met nieuwe ideeën is gekomen om het bedrijf te verbeteren. P&G wil dan ook vast blijven houden aan de eigen strategie om groei en waardecreatie voor aandeelhouders te bevorderen. Het aandeel Procter & Gamble won een half procent.
Qua overnamenieuws werd bekend dat VF Corp de fabrikant van bedrijfskleding Williamson-Dickie overneemt voor circa 820 miljoen dollar. VF is bekend van merken als Wranger, Timberland en The North Face. Het aandeel VF Corp steeg vanmiddag 0,7 procent.
Slotstanden
De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.441,33 punten, de Dow Jones index won ook 0,1 procent op 21.858,05 punten en de Nasdaq steeg zelfs 0,6 procent op 6.256,56 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 14, 2017 09:02 ET (13:02 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed