*

Nieuws Buitenland

Bedrijvigheid New York trekt flink aan

dinsdag 15 augustus 2017 14:51

Empire State index stijgt naar hoogste niveau in drie jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in augustus flink aangetrokken. Dit bleek dinsdag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

De index voor de huidige marktomstandigheden steeg van 9,8 in juli naar 25,2 deze maand, wat het hoogste niveau markeerde in drie jaar.

De index voor nieuwe orders steeg van 13,3 in juli naar 20,6 in augustus en de index die vooruitblikt naar de komende zes maanden liep op van 34,9 naar 45,2.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriƫle bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 15, 2017 08:51 ET (12:51 GMT)