*

Nieuws Buitenland

Wall Street op koers voor groene opening

woensdag 16 augustus 2017 15:00

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een licht hogere opening voor Wall Street. De openingsindicatie voor de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq lag rond de klok van drie uur op een plus van circa 0,2 procent.

"De geopolitieke spanningen zijn afgezwakt en met de verrassend sterke Amerikaanse economische data van dinsdag is het sentiment positiever", zei Richard Perry van Hantec Markets. Voorafgaand aan de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond worden vrijgegeven, is er sprake van wat consolidatie, aldus de marktanalist.

Wat betreft die verslaglegging van de Amerikaanse centrale bank kijkt marktstrateeg Hussein Sayed van FXTM onder meer naar nieuwe inzichten over de balans van 4,5 biljoen dollar van de Fed. Omdat al dit nieuws evenwel al redelijk lijkt ingeprijsd, zal er voor de dollar vermoedelijk weinig ruimte zijn om verder op te lopen, aldus Sayed. "De outlook voor de inflatie is hetgeen waar de markt echt op zal letten", zei de marktvorser verder in een voorbeschouwing.

Vorige week bleken Amerikaanse inflatiedata nog zwak en liep vervolgens de kans waarop de markt een renteverhoging in december inschat terug tot circa 38 procent maar sinds het verschijnen van sterke economische data over onder andere de detailhandel in de Verenigde Staten op dinsdag, wordt de kans weer boven de 50 procent ingeschat, volgens CME.

Op macro-economisch vlak stonden vanmiddag al cijfers over de Amerikaanse woningmarkt op de rol. In juli daalde de woningbouw met 4,8 procent en het aantal afgegeven bouwvergunningen met 4,1 procent. Er was een lichte stijging van de woningbouw voorzien.

Voor de olieprijs zal het voorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration van belang zijn. Dinsdagavond laat toonde het rapport van brancheorganisatie API al een daling van 9 miljoen vaten. De september-future op een vat West Texas Intermediate steeg rond lunchtijd circa 0,2 procent op 47,66 dollar.

De euro noteerde halverwege de middag op 1,1714 dollar, tegen 1,1739 bij het slot op Wall Street op dinsdag. Berichten dat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank tijdens het symposium voor centrale banken in Jackson Hole weinig spannends zal zeggen zetten de Europese munt onder druk. De markt ging er enigszins van uit dat Draghi mogelijk een aankondiging zou doen tot monetaire verkrapping.

Bedrijfsnieuws

Onder andere Target kwam voorbeurs met resultaten. Tot nu toe vielen de kwartaalcijfers van Amerikaanse retailers in het algemeen tegen.

Target rapporteerde in het tweede kwartaal een 14 procent hogere winst per aandeel van 1,22 dollar, wat boven de marktverwachting was van 1,19 dollar. De omzet steeg met 1,6 procent tot 16,4 miljard dollar en ook dit was beter dan voorzien. De identieke omzet steeg met 1,3 procent en Target verwacht dat deze trend in de tweede jaarhelft aan zal houden. Kijkend naar de ontwikkeling van deze graadmeter over heel het boekjaar, zal de identieke omzet vermoedelijk gemiddeld vlak uitkomen ten opzichte van 2016, met daarbij een wat ruimere bandbreedte van een krimp of groei van 1 procent. Verder was de outlook voor het huidige derde kwartaal wat beter dan verwacht, waarop het aandeel in de voorbeurshandel in Amerika circa 4 procent steeg.

Urban Outfitters ging ook tegen de tegenvallende trend onder retailers in en gaf dinsdag na het slot in New York beter dan verwachte winstcijfers vrij, hoewel de omzet en winst wel daalden op jaarbasis en de identieke winkelverkopen ook afnamen. Het aandeel steeg woensdagmiddag in de elektronische handel bijna 19 procent.

Vanavond na het sluiten van Wall Street opent Cisco Systems de boeken.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op een slotstand van 2.464,61 punten, de Dow Jones index eindigde vrijwel vlak op 21.998,99 punten en de Nasdaq verloor 0,1 procent op 6.333,01 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 16, 2017 09:00 ET (13:00 GMT)