*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

woensdag 23 augustus 2017 13:05

Markten zien macrocijfers tegemoet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,3 procent in het rood.

"De dollar handelt hoger tegen andere valuta vanwege een combinatie van factoren", zei Konstantinos Anthis van ADS Securities. De marktvorser wees daarbij onder meer op de invloed van de aanstaande bijeenkomst in Jackson Hole, waarvan hij verwacht dat de Federal Reserve de markten zal voorbereiden op de aanpassing van zijn balanspositie, en op de recente zwakte van Europese valuta.

"Tegelijk waren er dinsdag geruchten dat beleidsmakers in de Verenigde Staten eindelijk wat stappen maken om belastingreducties voor Amerikaanse bedrijven door te voeren, wat een belangrijke belofte van president [Donald] Trump was. Het is nog veel te vroeg om dit een overwinning voor Trump te noemen, maar als we daar concrete bewijzen van progressie zien, dan is dat een verdere stimulans voor de dollar", aldus Anthis.

Op de Amerikaanse macro-economische agenda staan woensdag de wekelijkse olievoorraden en hypotheekaanvragen, de verkoopcijfers van nieuwe woningen in juli en de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van augustus. Verder komt uit Europa nog het voorlopige consumentenvertrouwen voor augustus.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een West Texas Intermediate futures daalde 0,2 procent tot 47,73 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 51,68 dollar.

De euro/dollar noteerde aan het begin van de middag op 1,1785. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lowe's Companies publiceerde voorbeurs kwartaalcijfers. De Amerikaanse doe-het-zelver heeft in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet en winst zijn stijgen, maar stelde desalniettemin de winstoutlook voor het hele jaar neerwaarts bij. Het aandeel Lowe's Companies sloot dinsdag 2,7 procent hoger op 75,82 dollar en in de elektronische handel voorbeurs op woensdag noteerde het aandeel 6,4 procent lager.

HP Inc publiceert woensdag nabeurs zijn kwartaalrapportage.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 2.452,51 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 21.899,89 punten en de Nasdaq steeg 1,4 procent tot 6.297,48 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 23, 2017 07:05 ET (11:05 GMT)