*

Nieuws Buitenland

Draghi waarschuwt voor handelsbeperkingen

vrijdag 25 augustus 2017 21:43

Voorzitter ECB rept niet over monetaire beleid in Jackson Hole.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank waarschuwde vrijdag in zijn toespraak van de bijeenkomst in Jackson Hole dat de vrije handel onder vuur ligt en dat dit een verdere groei van de wereldeconomie tegenhoudt.

Draghi pleitte in zijn toespraak voor een meer "dynamische" wereldeconomie. Daarvoor is volgens de voorzitter van de Europese Centrale Bank een hogere productiegroei voor nodig en dit zal in grote mate afhangen van de vrije handel.

Dragi stelde dat handelsbeperkingen een dynamische groei van de wereldeconomie in de weg staan en dat overheden zich moeten inzetten om de vrije handel te steunen. "Multilaterale samenwerking is van cruciaal belang om een duurzame vrije handel te kunnen realiseren", aldus Draghi.

De voorzitter ging conform verwachting niet in op het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

Eerder op de dag kwam voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve al aan het woord. In tegenstelling tot wat de markt wellicht hoopte, ging ook Yellen niet in op het monetaire beleid van de Fed of op de economische vooruitzichten. Verder dan dat de Amerikaanse economie vandaag de dag "sterk" is, kwam de voorzitter niet.

Het financiƫle systeem is volgens Yellen de afgelopen jaren veiliger geworden en eventuele aanpassingen aan de regelgeving zouden volgens de centraal bankier "bescheiden" moeten zijn.

Kort voor de start van de speech van Draghi noteerde de euro/dollar op 1,1875. Daarna werd de munt verhandeld op 1,1924.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 25, 2017 15:43 ET (19:43 GMT)