Nieuws Buitenland

Wall Street sluit overwegend hoger

Vrijdag 25 augustus 2017 22:20 Euro neemt een flinke vaart na toespraken Jackson Hole.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag overwegend hoger gesloten, waarbij toespraken van voorzitters Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank vooral op de valutamarkten voor veel beweging zorgden.
De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.443,05 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.813,67 punten, maar de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 6.265,64punten.
Alle aandacht ging vandaag uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar onder anderen voorzitters Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank een toespraak hielden.
De markt hoopte meer inzicht te krijgen in het toekomstig monetair beleid van de centrale bank, maar zowel Draghi als Yellen liet zich hierover niet uit.
Yellen noemde de Amerikaanse economie onverminderd "sterk", waarbij het financiële systeem in de afgelopen jaren veiliger is geworden. Eventuele aanpassingen aan de regelgeving zouden volgens de centraal bankier "bescheiden" moeten zijn. Draghi waarschuwde vooral dat de vrije handel onder vuur ligt, hetgeen een "dynamische groei" van de wereldeconomie tegenhoudt.
"De totale afwezigheid van hints over het monetaire beleid wordt als dovish geïnterpreteerd door de markten, vandaar de depreciatie van de dollar en daling van de Amerikaanse 10-jaarsrente", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.
De euro koerste rond het slot in Amerika maar liefst 1,0 procent hoger tegenover de dollar op 1,1919. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1803 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1801 op de borden.
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de orders duurzame goederen in juli op maandbasis met 6,8 procent zijn gedaald. Voor volgende week staan in de Verenigde Staten onder meer het consumentenvertrouwen en het banenrapport over augustus op de rol, evenals een tweede raming van de economische groei over het tweede kwartaal.
De prijs voor een vat ruwe olie sloot vrijdag hoger, nadat er zorgen ontstonden dat de zware orkaan Harvey voor productieonderbrekingen zal zorgen in de Verenigde Staten. De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,44 dollar hoger, of 0,9 procent, op 47,87 dollar. Op weekbasis werd evenwel een verlies geboekt van 1,6 procent.
Bedrijfsnieuws
Retailers konden wederom op aandacht rekenen, nadat de sector donderdag al onder druk stond toen Amazon.com aankondigde de prijzen bij het net ingelijfde Whole Foods te verlagen. Amazon.com sloot circa 0,8 procent lager. Whole Foods maakt een pas op de plaats.
Ulta Beauty daalde ruim negen procent, ondanks dat de retailer donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde.
Twitter verloor circa 1,4 procent, nadat Jefferies het advies verlaagde van Kopen naar Houden.
Adamas Pharma steeg ruim veertig procent nadat het biotechbedrijf goedkeuring kreeg van de US Food & Drug Administration voor een middel tegen de ziekte van Parkinson.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 25, 2017 16:20 ET (20:20 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed