Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Dinsdag 29 augustus 2017 13:19 Spanningen lopen op na rakettest Noord-Korea.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een lager opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het rood.
Het marktsentiment in de Verenigde Staten wordt dinsdag voorbeurs vrijwel volledig gedomineerd door het nieuws dat Noord-Korea dinsdag een raket heeft afgevuurd die over het Noord-Japanse eiland Hokkaido is gevlogen. De test wordt opnieuw als een directe provocatie gezien die de regio kan destabiliseren. De Japanse premier Shinzo Abe noemde de test een "ongekende, ernstige en serieuze bedreiging, die de vrede en veiligheid in de regio ernstig schaadt".
De Amerikaanse president Donald Trump gaf eerder al aan met "fire and fury" te reageren als Pyongyang zijn dreigementen tegen Washington en zijn bondgenoten verder zou opvoeren. "De raketlancering beïnvloedt de financiële markten en drukt op de risicobereidheid", aldus Richard Perry van Hantec Markets. "De belangrijkste veilige havens, zoals goud, Amerikaanse treasuries en de Japanse yen noteren allemaal hoger, terwijl de dollar en aandelenmarkten lager noteren", voegde hij toe. De goudprijs brak dinsdagochtend door de volgens Perry belangrijke weerstand van 1.310 dollar heen. "Hoe Trump nu op deze bedreiging gaat reageren zal cruciaal blijken."
Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de S&P Case-Shiller huizenprijsindex van juli, gevolgd door het consumentenvertrouwen in augustus, gemeten door The Conference Board. Afgelopen maand steeg de vertrouwensindex al van 117,3 naar 121,1.
Olie noteerde dinsdag lager. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 46,54 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 51,48 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,2044. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1978 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Expedia noteerde 0,4 procent lager, na het nieuws dat Dara Khosrowshahi, de huidige CEO van het online reisbureau, waarschijnlijk de nieuwe CEO van Uber wordt. Het aandeel sloot maandag op deze geruchten al 4,5 procent in het rood.
Met name de energiefondsen staan vanmiddag onder druk vanwege de effecten op de sector van orkaan Harvey in de Golf van Mexico en Texas. Chesapeake Energy verloor in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent. In het aandeel Helmerich & Payne was voorbeurs nog geen handel. Het aandeel sloot maandag 2,9 procent lager. Bill Barrett sloot maandag 3,8 procent lager.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.444,24 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.808,40 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6.283,02 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 29, 2017 07:19 ET (11:19 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed