Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit weer lager

Dinsdag 29 augustus 2017 20:53 Verschil tussen prijs West Texas en Brent neemt toe.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag weer lager gesloten, ondanks de zware orkaan Harvey die huishoudt in de Golf van Mexico en Texas, voor de Verenigde Staten een belangrijke regio voor oliewinning en -raffinage.
De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,13 dollar ofwel 0,3 procent lager op 46,44 dollar.
Het uitvallen van raffinaderijen als gevolg van orkaan Harvey heeft geleid tot aanhoudende zorg over een verminderde vraag naar olie in de Verenigde Staten.
Uit cijfers van FactSet blijkt dat de olieprijs maandag op het laagste niveau eindigde sinds 21 juli. De storm heeft de raffinagecapaciteit in het door Harvey getroffen gebied fors gereduceerd, waardoor de benzineprijzen stijgen, maar de druk op prijzen van ruwe olie verder toeneemt.
"Terwijl de productie van ruwe olie door de storm is belemmerd, is door het sluiten van raffinaderijen de vraag naar olie ook gekrompen", lichtte grondstoffenstrateeg Nitesh Shah van ETF Securities toe.
Omdat de verwachting is dat de Verenigde Staten meer olie uit Europa willen gebruiken om hun raffinagecapaciteit om hun raffinagecapaciteit weer op peil te krijgen, is het gat tussen West Texas en Brent meer dan 5 dollar per vat en dat is voor het eerst in twee jaar.
"Het feit dat ongeveer 2,5 miljoen vaten per dag aan raffinagecapaciteit aan de kust van de Golf van Mexico is weg gevallen, is vooral van invloed op de prijs van West Texas Intermediate. Het uitvallen van de productie in de Golf zelf en van schaliecapaciteit is met minder dan 1 miljoen vaten minder van invloed", zeiden analisten van Commerzbank dinsdag in een rapport.
"Wat belangrijker is, is dat de olieproductie waarschijnlijk sneller kan worden opgeschaald dan de raffinage. Er wordt in de rest van de week nog meer zware regen verwacht en dat maakt het moeilijk om de schade te repareren en de raffinageproductie te herstellen", merkten der analisten van de bank op.
Analisten van Barclays gaan er ook vanuit dat Harvey 2 miljoen tot 3 miljoen vaten raffinageproductie per dag heeft verwoest.
Volgens senior marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group zullen in de wekelijkse olievoorraden, die op woensdag door de Energy Information Administration worden gerapporteerd, slechts beperkt de effecten van Harvey te zien zijn, omdat het de olievoorraden betreft in de week die op 25 augustus eindigde.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 29, 2017 14:53 ET (18:53 GMT)

Reacties

  • 34 van dit soort artikelen is het totaal wat voorbij kan komen en geen idee waar het nu zit….34 is het aantal correcties van het voorgaande hoogste punt tot de bodem, er gaan dus waarschijnlijk nog een boel van dit soort artikelen komen!.. De journalist heeft het er maar druk mee om telkens weer 'nieuws' erbij te vinden, of te zoeken dat kan natuurlijk ook…. Maargoed, je kunt ze ook negeren natuurlijk!..

    Ed 30 augustus 2017 00:07:39

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed