Nieuws Buitenland

Flink meer winst voor Ackermans & van Haaren

Donderdag 31 augustus 2017 07:38 Tweede jaarhelft vergelijkbaar met eerste zes maanden.
(ABM FN) Ackermans & van Haaren heeft de participaties sterk zien presteren in de eerste helft van het jaar en rekent voor de tweede jaarhelft op een vergelijkbaar resultaat. Dit bleek uit de kwartaalupdate die de holding donderdag voorbeurs gaf.
"AvH presteerde goed in de eerste zes maanden van 2017", zo oordeelde de holding zelf. Daarbij blijft de groep naar eigen zeggen "goed gepositioneerd" voor de rest van dit jaar. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, denkt Ackermans & van Haaren dat het resultaat in de tweede jaarhelft vergelijkbaar zal zijn met dat in de eerste zes maanden van dit jaar.
Ackermans & van Haaren behaalde in de eerste jaarhelft een nettowinst van 133,5 miljoen, flink meer dan de 84,7 miljoen euro een jaar eerder.
Baggeraar DEME, de grootste participatie van Ackermans & van Haaren zag de omzet in het afgelopen half jaar "significant" stijgen van 803 miljoen naar 1.103 miljoen euro, bij een orderportefeuille die op een recordniveau ligt van 3.845 miljoen euro. Bij CFE echter ging de omzet omlaag van 423 miljoen naar 358 miljoen euro, "als gevolg van een vertraging van de Belgische bouwactiviteiten".
De vermogensbeheerder Delen Investments wist, net als in het eerste kwartaal, meer klanten aan te trekken. Bank J. van Breda & Cdeg deed het eveneens sterk. Het beheerd vermogen steeg bij Delen naar 29,1 miljard euro en bij Bank J. van Breda ging het beheerd vermogen naar krap 40 miljard euro.
Participatie Sipef wist in de eerste helft van 2017 "een erg sterke prestatie" af te leveren, oordeelde de holding.
Van de vastgoedportefeuille, en met name de ouderenzorg, verwacht Ackermans in de toekomst nog sterke resultaten.
De cashpositie van Ackermans bedroeg eind juni 57,2 miljoen euro, tegen 54,3 miljoen euro aan het einde van het eerste kwartaal.
Het aandeel Ackermans & van Haaren sloot woensdag 0,8 procent hoger op 147,50 euro.
Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 31, 2017 01:38 ET (05:38 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed