Nieuws Buitenland

Meeste dieselauto's stoten op de weg meer uit

Maandag 4 september 2017 03:00

BERLIJN (ANP) - Dieselauto's die aan de strengste Europese emissienorm voldoen vervuilen in de praktijk een stuk meer dan bij laboratoriumtests. Negen op de tien diesels met Euro 6-norm stoten meer uit dan aangegeven, blijkt uit studie van de Internationale Council on Clean Transportation (ICCT).

Het onderzoeksinstituut dat ook het dieselschandaal bij Volkswagen aan het rollen bracht onderzocht in totaal 541 dieselauto's die aan de Euro 5- en Euro 6-normen voldoen, waarvan 145 verschillende modellen.

In het dagelijks verkeer stoten diesels in de laatste categorie gemiddeld 4,5 keer meer schadelijke stikstofoxiden uit dan de norm voorschrijft. Slechts een op de tien diesels met een Euro 6-norm voldeed ook op de weg aan de emissienorm.

Volgens de onderzoekers zijn de uitkomsten in lijn met eerdere resultaten, maar is nu een groot aantal auto's onderzocht.

De overschrijding is overigens niet tegen de wet. Pas sinds kort wordt in Europa bij emissietests ook gekeken naar de uitstoot van auto's onder werkelijke rijomstandigheden.


Reacties

  • Nu gaan ze zelfs emissie tests doen onder werkelijke omstandig heden. Petje af hoor, wat zijn zulke commisies toch ongelovelijk bij de hand. Daar mag toch wel een flink salaris tegenover staan

    Akka fietje 04 september 2017 10:31:11
  • Men heft het altijd over auto´s maar de grootste vervuilers zijn dan toch de vrachtwagens die een veel grotere motor en vermogen hebben dus grotere vervuilers! Begin al eens deze van de weg te halen of verplichten over te stappen op een gasinstallatie. Waarschijnlijk hebben de transporteurs meer macht om dit tegen te houden!

    Nuchter 04 september 2017 09:06:18 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed