Nieuws Buitenland

Winststijging voor OCI

Woensdag 6 september 2017 09:11 Onderneming benoemt nieuwe financieel directeur.
(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in de eerste helft van 2017 zowel de omzet als winst zien stijgen, nadat de verkoopvolumes van eigen producten flink aantrokken. Dit bleek woensdag voorbeurs uit een kwartaalupdate van de fabrikant van onder meer kunstmest.
In het afgelopen halfjaar realiseerde OCI een 5 procent hogere omzet van 1.026 miljoen dollar. Daarbij zag het bedrijf de eigen productievolumes met 10,4 procent toenemen.
Topman Nassef Sawiris sprak van "recordbrekende" productievolumes en verwacht dat de volumegroei zal doorzetten. Ook Natgasoline zal het bedrijf in 2018 in de kaart spelen. OCI noemde de huidige portefeuille in toenemende mate gediversifieerd, zowel op productiegebied als geografisch.
Wel bleven de eindmarkten voor meststoffen volatiel, zo merkte de topman op, waarbij vooral de prijzen voor ureum en ammoniak onder druk stonden.
Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) lag afgelopen zes maanden 8 procent boven dat van een jaar eerder en kwam uit op 316 miljoen dollar.
Onder de streep restte hierdoor een nettowinst van 47 miljoen dollar, hetgeen 4 procent meer was dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Eind juni 2017 had OCI een schuld van 4,4 miljard dollar, vrijwel gelijk aan eind maart en ultimo 2016.
In een apart persbericht liet OCI bovendien weten Hassan Badrawi aan te hebben gesteld als financieel directeur. Badrawi zal per 1 oktober de rol van CFO vervullen en volgt daarmee Salman Butt op.
Het aandeel OCI sloot dinsdag op een rode beurs 1,2 procent hoger op 16,58 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 06, 2017 03:11 ET (07:11 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed