Nieuws Buitenland

Olieprijs hoger gesloten

Woensdag 6 september 2017 21:14 Markt kijkt uit naar Amerikaans EIA-voorradenrapport.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, vanwege de vrees voor mogelijke schade aan de Amerikaanse olieproductie door orkaan Irma en vanwege de sterke vraag naar ruwe olie, nu de raffinaderijen in de Golf van Mexico hun productie hervat hebben.
De opwaartse trend van de ruwe olieprijzen leidde tot een snelle ommekeer van vorige week, toen de prijzen in de nasleep van orkaan Harvey lager bewogen. Door de storm viel de productie van meer dan 20 procent van de raffinagecapaciteit uit, waardoor de vraag naar ruwe olie en de olieprijs daalden.
Sindsdien is de raffinageproductie weer opgestart, wat de olieprijs extra ondersteunt.
Tegelijkertijd bereidt de markt zich voor op de mogelijke verstoringen van de olieproductie in de Golf van Mexico als gevolg van orkaan Irma, die eerder op de dag in het Caribisch gebied arriveerde, en andere naderende stormen. "Als de ruwe productie door de nieuwe stormen wordt verstoord, zal dit de prijzen opstuwen", zei marktanalist Eugen Weinberg van Commerzbank.
OPEC, waarvan Saoedi Arabië het grootste lid is, en 10 producerende landen buiten het kartel, waaronder Rusland, kwamen eind vorig jaar overeen om de productie met circa 1,8 miljoen vaten per dag te verlagen ten opzichte van de piek van 16 oktober, met als doel het wereldwijd overaanbod terug te brengen en de olieprijs te verhogen.
De overeenkomst, die in mei werd verlengd tot maart 2018, werd ondermijnd door een gebrek aan naleving van het akkoord, de toename van de Amerikaanse productie en een onverwachte stijging van de productie in Libië en Nigeria. De twee lidstaten waren vrijgesteld van de overeenkomst.
Analisten kijken uit naar de meest recente voorraaddata in de Verenigde Staten van de Amerikaanse Energy Information Administration. De publicatie staat op donderdag geagendeerd. Analisten waarschuwen ervoor dat de data gekleurd zijn door de effecten van orkaan Harvey.
De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,50 dollar, ofwel 1,0 procent, hoger op 49,16 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 06, 2017 15:14 ET (19:14 GMT)

Reacties

  • De 'vanweges', 'omdats', 'wants',en 'daaroms' komen bij journalisten hier nogal vaak voor…..Hoe ziet rationaliteit er uit, zó dus!.. Waarschijnlijk nog overgehouden van de journalistiek school maar echt passend bij een website met betrekking tot de beurs is het totaal niet.. Tenzij je de 'vanweges', 'omdats', 'wants',en 'daaroms' als lezer omarmd natuurlijk!, maargoed dan heb je een serieus probleem als het op beurs en aanverwanten aankomt...

    Ed 06 september 2017 23:26:05

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed