*

Nieuws Buitenland

Kaspositie ThromboGenics daalt verder

donderdag 7 september 2017 18:26

Bedrijf spreekt van vorderingen in pijplijn

(ABM FN-Dow Jones) De kaspositie van ThromboGenics is in het afgelopen kwartaal licht gedaald, terwijl het bedrijf een stabiel verlies van ongeveer 15 miljoen euro boekte en aangaf goede voortgang te boeken met zijn pijplijn. Dit meldde het Belgische biotechbedrijf donderdag nabeurs in een update over het eerste halfjaar.

De kaspositie daalde van 73,3 miljoen euro aan het eind van het eerste kwartaal tot 65,1 miljoen euro halverwege het jaar. Dit betekende een zogenoemde cashburn van 8,2 miljoen euro, vergeleken met 7 miljoen euro in het eerste kwartaal.

"De pijplijn van ThromboGenics, zowel klinisch als preklinisch, boekt goede vorderingen", stelde CEO Patrik de Haes in een toelichting.

Het biotechbedrijf verwacht de eerste resultaten van de klinische studie van zijn kandidaatmedicijn THR-317 in het eerste kwartaal van 2018, terwijl de preklinische kandidaatproducten op het punt staan om de klinische fase in te gaan.

"We zijn goed gepositioneerd om in de komende twaalf maanden meerdere mijlpalen te bereiken die aanzienlijke waarde voor onze aandeelhouders kunnen creëren", aldus De Haes.

ThromboGenics specialiseert zich onder meer in het ontwikkelen van behandelingen tegen oogziekten die worden veroorzaakt door diabetes en heeft inmiddels een aantal kandidaatbehandelingen in de pijplijn.

De omzet over het eerste halfjaar bedroeg 2,7 miljoen euro voor zijn leidende product JETREA, waarvan 0,8 miljoen euro aan royalty's van partner Alcon, een onderdeel van Novartis. Een jaar eerder lag de omzet nog op 4,0 miljoen euro. ThromboGenics leed een verlies van 15,2 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar, 0,2 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aandeel ThromboGenics sloot donderdag 0,4 procent lager op 3,12 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 07, 2017 12:26 ET (16:26 GMT)