Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting licht lager slot

Vrijdag 8 september 2017 21:44 Verenigde Staten bereidt zich voor op orkaan Irma.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen vrijdag pakweg een half uur voor de slotbel richting een licht lager slot. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.462,12 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.801,47 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 6.361,74 punten.
Een potentiële raketlancering in Noord-Korea en de naderende orkaan Irma drukten vrijdag op de risicobereidheid in de markt. "Het is geen verrassing om te zien dat de risicobereidheid laag is, aangezien het zeer waarschijnlijk is dat Florida dit weekeinde getroffen zal worden door een andere orkaan", aldus marktanalist Mike van Dulen van Accendo Markets. "Maar ook vanwege de aanhoudende geopolitieke dreiging uit Noord-Korea en verdeelde macro-data uit China.
Orkaan Irma zal naar verwachting zaterdag laat of zondag vroeg Zuid-Florida bereiken. Het National Hurricane Center spreekt van een "levensbedreigende situatie" en adviseert inwoners om de evacuatieorders van regeringsfunctionarissen te volgen.
Irma volgt twee weken na orkaan Harvey, die grote delen van Texas en de kuststreek Lousiana vernietigde. De schade wordt geraamd op 190 miljard dollar. Strateeg Peter Garnry van Saxo Bank zei dat de kosten van Irma zelfs groter zouden kunnen zijn. Hij schat circa 200 miljard dollar, vanwege het dure vastgoed in Miami en langs de oostkust van Florida.
Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in juli zijn gestegen met 0,6 procent op maandbasis, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 3,3 procent.
Tevens werd bekend dat het consumentenkrediet in de Verenigde Staten in juli harder is gegroeid. Het consumentenkrediet groeide in juli met 18,5 miljard dollar, of met 5,9 procent op jaarbasis. Doorlopend krediet zoals creditcards groeide met 3,2 procent, minder snel dan eenmalig krediet zoals autoleningen of studieschuld, dat met 6,9 procent groeide. In juni steeg het consumentenkrediet met 11,8 miljard dollar.
De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,61 dollar, ofwel 3,3 procent, lager op 47,48 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,2032. Rond de openingsbel in New York noteerde de euro/dollar op 1,2046 tegen 1,2022 donderdagavond.
Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.
Bedrijfsnieuws
Verzekeraars konden vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. Everest Re noteerde 5,7 procent lager, XL Group steeg 6,0 procent en Travelers Cos. won 4,1 procent.
Luchtvaarders en cruise-operators hadden tevens volatiele week. JetBlue Airways steeg 2,0 procent en Carnival noteerde vlak.
Equifax verloor 13,8 procent, nadat het concern donderdag laat meldde dat de persoonsgegevens van circa 143 miljoen Amerikanen, waaronder rijbewijsnummers en creditcardgegevens, op straat zijn komen te liggen vanwege een computerhack.
American Outdoor Brands verloor 18,0 procent, nadat de wapenproducent over zijn fiscale eerste kwartaal een verlies rapporteerde.
Cloudera daalde 2,0 procent, hoewel het softwarebedrijf donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 08, 2017 15:44 ET (19:44 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed