*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting lagere opening

woensdag 13 september 2017 15:01

Apple onder druk na presentatie iPhones.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De markt heeft woensdag moeite met het vinden van verse stimuli om de markt te laten stijgen na de recente rally. De zwakte volgt nadat de drie belangrijkste benchmarks dinsdag op recordniveaus sloten. Het was voor het eerst sinds 26 juli dat de indexen alle drie op dezelfde dag op een nieuw record eindigden.

Wereldwijd was sprake van een toename van de risicobereidheid, nadat orkaan Irma een minder verwoestend effect bleek te hebben dan werd voorspeld en de spanningen rond Noord-Korea verder afnamen.

"Nu de markt in rustiger vaarwater is gekomen na de risicorally aan het begin van de week, is het de vraag of de stijging van de dollar gewoon een kans is om te verkopen", aldus marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. "Er zijn tekenen die suggereren dat het herstel van de Treasury-yields, waardoor de dollar steeg, vertraagt", voegde hij toe.=

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 9,9 procent. De marktindex steeg van 420,5 vorige week naar 462,1.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn in augustus op maandbasis met 0,2 procent gestegen. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen 2,4 procent.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde voorafgaand daaraan in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 48,71 dollar, terwijl een november-future Brent 0,8 procent duurder werd op 54,72 dollar. Het Internationaal Energieagentschap sprak zich woensdag positief uit over de ontwikkelingen op de oliemarkt.

De euro/dollar noteerde op 1,1987. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1978 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1966 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent lager, nadat de Amerikaanse techreus dinsdag zijn nieuwste iPhones, de iPhone 8 en iPhone X met onder andere gezichtsherkenning, presenteerde en de AppleWatch serie 3 met mobiele toepassingen en Apple TV 4k.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en leverbaar vanaf 3 november vanaf 999 dollar. De nieuwe iPhone 8 en 8+ zijn verbeterde versies van de huidige iPhone 7 en vanaf 27 oktober te bestellen en vanaf 3 november leverbaar. De goedkoopste versie is er vanaf 699 dollar en de 8+ versie begint bij 799 dollar. Verbeteringen van het nieuwe model zijn onder meer sterker schermglas, snellere processors en betere speakers en deze toestellen kunnen spoedig draadloos worden opgeladen, net als de AppleWatch en de AirPods. Het aandeel Apple verloor na de presentatie 1,3 procent, met name omdat de verkoopcijfers van iPhone X pas in de resultaten van het volgende fiscale boekjaar meegenomen zullen worden. Uiteindelijk sloot het aandeel vrijwel vlak.

SeaDrill steeg 9,3 procent nadat het offshore energiebedrijf op dinsdag zei dat het faillissementsbescherming heeft aangevraagd.

Nordstrom steeg voorbeurs 6,4 procent, na berichten dinsdag laat dat de retailer van plan is het concern te privatiseren.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, met nieuwe records voor de Dow Jones en de S&P 500. De S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 2.473,77 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 21.640,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 6.385,04 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 13, 2017 09:01 ET (13:01 GMT)