Nieuws Buitenland

Wall Street toch weer hoger

Woensdag 13 september 2017 22:26 Apple verliest na vertraging iPhone X.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdagavond voor de vierde dag op rij hoger gesloten, gesteund door de energiefondsen, nadat de indices een half uur voor het einde nog tussen winst en verlies schommelden.
De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,1 procent hoger op 2.498 punten, de Dow Jones-index steeg 0,2 procent tot 22.156 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 6.460 punten.
De beurzen stegen deze week naar nieuwe records nadat beleggers zorgen over spanningen tussen de VS en Noord-Korea afschudden, en eerste ramingen van de schade van orkaan Irma lager uitvielen dan verwacht.
In de S&P500 gingen woensdag energiefondsen en consumentenfondsen aan kop terwijl vastgoed en gezondheidszorg terrein verloren.
Volgens sommige analisten was het tijd voor een pauze na dagen met stevige winsten die de indices naar nieuwe records opstuwden. "De markten zijn nu vol gewaardeerd, dus de bedrijfswinsten zullen de koersen moeten inhalen", zei Maris Ogg van Tower Bridge Advisors. "Tot het volgende kwartaalcijferseizoen begint, zouden we niet verrast zijn door zijwaartse bewegingen of een tijdscorrectie. We kunnen ook een terugval zien tussen nu en dat moment, als er iets gebeurt dat beleggers schrik zou aanjagen", aldus Ogg.
"De Amerikaanse aandelenmarkt laat positief momentum zien op de korte en lange termijn, en de beweging is breed genoeg om de S&P 500 naar een nieuw record te tillen", zei analist Katie Stockton van BTIG Research.
Op economisch gebied bleek de index voor de producentenprijzen in augustus met 0,2 procent te zijn gedaald, vooral door hogere benzineprijzen. Donderdag volgt een inflatierapport waar beleggers met belangstelling naar uitkijken.
Olie noteerde in het groen, met een stijging van 2 procent voor een oktoberfuture voor een vat Amerikaanse ruwe olie.
De euro noteerde op 1,1884 dollar, licht lager dan de 1,895 bij het sluiten van de Europese beurzen en fors lager dan de 1,1978 aan het begin van de handelsdag in Europa.
Bedrijfsnieuws
Het aandeel Apple verloor 0,8 procent. De techreus onthulde dinsdag zijn nieuwe lijn van telefoons en aanverwante gadgets, maar het langverwachte nieuwe vlaggeschip iPhone X wordt pas in november geleverd.
Centene won 8 procent. De zorgverzekeraar meldde dinsdagavond een deal met Fidelis Care voor zorg in de staat New York.
SeaDrill won 22 procent. De offshore-boorder vroeg dinsdag faillissementsbescherming aan en sloot een akkoord met grote geldschieters over ingrijpende herstructurering van zijn schulden.
Western Digital verloor 3,4 procent, nadat het bedrijf buiten de boot viel bij de verkoop van het chipbedrijf van Toshiba, dat werd gekocht door een consortium onder leiding van Bain Capital.
Nordstrom won 6 procent. Het retailbedrijf zou van de beurs af willen gaan, volgens televisiestation CNBC. De Nordstrom-familie heeft nu nog iets meer dan 30 procent van de aandelen in het bedrijf, dat 7,5 miljard dollar waard zou zijn.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 13, 2017 16:26 ET (20:26 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed