*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

vrijdag 15 september 2017 13:09

Noord-Korea provoceert met nieuwe rakettest.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Het sentiment wordt vrijdag in de Verenigde Staten gedomineerd door het nieuws dat Noord-Korea voor de tweede keer in minder dan een maand een raket over Japan heeft afgevuurd, waarmee Pyongyang de internationale druk om zijn nucleaire programma te beëindigen, negeert. "Wereldwijd werd vrij rustig gereageerd op de proef", constateerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Het is echter moeilijk om het gevoel te negeren dat dit schaduwboxen tussen Noord-Korea en de rest van de wereld zou kunnen eindigen in een serieuze misrekening aan de ene of andere kant", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen detailhandelsdata over augustus en de Empire State Index van september, gevolgd door industriële productie-data, het consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit van Michigan, en de bedrijfsvoorraden in juli.

Olie noteerde vrijdag vrijwel vlak. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 49,84 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent duurder werd op 55,51 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1946. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1921 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1919 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de softwaregigant donderdagavond over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde, met name dankzij een flinke stijging van de omzet uit clouddiensten. De outlook van het concern stelde echter teleur. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,8 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.495,62 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 22.203,48 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.429,08 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 15, 2017 07:09 ET (11:09 GMT)