*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

dinsdag 19 september 2017 13:03

Federal Open Market Committee start tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De markt staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat op woensdag staat geagendeerd. "De Federal Reserve start vandaag met zijn tweedaagse beleidsvergadering en morgen volgt het rentebesluit", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren verwachten geen verandering in de rentevoet, maar we zullen waarschijnlijk geïnformeerd worden over de verlaging van de balans", voegde hij toe. "De meningen zijn nog steeds verdeeld over de vraag of de Fed de rente in december zal verhogen of niet en de toelichting van morgen zal hopelijk wat duidelijkheid geven", besloot Madden.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Verenigde Naties.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Amerikaanse lopende rekening van het tweede kwartaal, de woningbouw en bouwvergunningen in augustus en de importprijzen.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,33 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent duurder werd op 55,72 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1987. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1987 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1955 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Equifax noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent lager, waarmee de verkoopgolf in reactie op het datalek, waardoor de gegevens van meer dan 140 miljoen Amerikanen op straat kwam te liggen, lijkt voort te duren.

Valero Energy kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de eerder aangekondigde overname van twee distributiecentra door Valero van Plains All American Pipeline komt te vervallen, na inmenging van een openbaar aanklager. De twee bedrijven vrezen voor een langdurige onzekerheid onder klanten en een langdurig oponthoud van de transactie door de bemoeienis van de openbaar aanklager. Er was nog geen handel in het aandeel Valero voorbeurs. Plains All American Pipeline daalde in de handel nabeurs 1,3 procent.

Total noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, na het nieuws dat de energiereus een belang van 23 procent heeft genomen in Eren Renewable Energy.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.503,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.331,35 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.454,64 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 19, 2017 07:03 ET (11:03 GMT)