*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

dinsdag 19 september 2017 15:07

Federal Open Market Committee start tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

De markt staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat op woensdag staat geagendeerd. "De Federal Reserve start vandaag met zijn tweedaagse beleidsvergadering en morgen volgt het rentebesluit", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren verwachten geen verandering in de rentevoet, maar we zullen waarschijnlijk geïnformeerd worden over de verlaging van de balans", voegde hij toe. "De meningen zijn nog steeds verdeeld over de vraag of de Fed de rente in december zal verhogen of niet en de toelichting van morgen zal hopelijk wat duidelijkheid geven", besloot Madden.

"Analisten verwachten dat de Fed de mogelijkheid om de rente te verhogen in december open zal laten", voegde marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group toe. "De kans op een renteverhoging in december is gestegen tot 50 procent, wat te laag is om paniek op de aandelenmarkten te veroorzaken", voegde zij toe.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Verenigde Naties.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de woningbouw in de Verenigde Staten augustus onverwacht is gedaald met 0,8 procent naar 1,2 miljoen in aanbouw genomen woningen. Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een stijging van 2,6 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in augustus met 5,7 procent naar 1,3 miljoen.

Het tekort op de Amerikaanse lopende rekening bedroeg in het tweede kwartaal 123,14 miljard dollar, tegenover een tekort van 113,53 miljard dollar in het eerste kwartaal.

De Amerikaanse importprijzen zijn in augustus harder gestegen dan verwacht. De importprijzen stegen met 0,6 procent, waar gerekend werd op een stijging van 0,5 procent.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,32 dollar, terwijl een november-future Brent 0,5 procent duurder werd op 55,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1983. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1987 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1955 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Equifax noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager, waarmee de verkoopgolf in reactie op het datalek, waardoor de gegevens van meer dan 140 miljoen Amerikanen op straat kwam te liggen, lijkt voort te duren.

Valero Energy kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de eerder aangekondigde overname van twee distributiecentra door Valero van Plains All American Pipeline komt te vervallen, na inmenging van een openbaar aanklager. De twee bedrijven vrezen voor een langdurige onzekerheid onder klanten en een langdurig oponthoud van de transactie door de bemoeienis van de openbaar aanklager. Er was nog geen handel in het aandeel Valero voorbeurs. Plains All American Pipeline daalde in de handel nabeurs 1,3 procent.

Tesla noteerde 1,0 procent lager, nadat Jefferies startte met het volgen van het aandeel met een Underperform advies en koersdoel van 280,00 dollar.

AutoZone steeg 2,1 procent, nadat de retailer in auto-onderdelen een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over zijn fiscale vierde kwartaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.503,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.331,35 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.454,64 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 19, 2017 09:07 ET (13:07 GMT)