Nieuws Buitenland

Ryanair verwacht groeivertraging

Woensdag 27 september 2017 14:54 Luchtvaartmaatschappij annuleert nog eens 400.000 boekingen.
(ABM FN-Dow Jones) Ryanair verwacht deze winter een groeivertraging naar aanleiding van roosterproblemen. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.
Ryanair zal vanaf november 25 minder vliegtuigen inzetten en vanaf april 2018 10 minder vliegtuigen. Door het aantal vluchten terug te brengen, hoopt de luchtvaartmaatschappij de roosterproblemen op te lossen die ontstonden na fouten in de berekening van het verlof van personeel. Door de aangekondigde ingreep hoopt Ryanair verdere annulering van vluchten te voorkomen.
Eerder deze maand kondigde de luchtvaartmaatschappij al aan in zes weken tijd 2.100 vluchten te annuleren. Dit kostte de maatschappij krap 50 miljoen euro.
Woensdag werd bekendgemaakt dat er tussen november en maart nog eens 400.000 boekingen worden geschrapt. Ryanair stelde niet van plan te zijn de ticketprijzen te verhogen en dat de winstdoelstellingen voor dit jaar onveranderd blijven. Een stijging van de kosten in de komende twee jaar zal naar verwachting van de luchtvaartmaatschappij niet op de winstgevendheid drukken.
Het aandeel Ryanair steeg vanmiddag in Londen ruim 2 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 27, 2017 08:54 ET (12:54 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed