Nieuws Buitenland

Hema in de etalage

Donderdag 28 september 2017 09:14 Investeerder Lion Capital onderzoekt mogelijke verkoop.
(ABM FN-Dow Jones) Hema staat officieel te koop. Dit bleek donderdag uit de kwartaalresultaten van de Nederlandse winkelketen.
Eigenaar Lion Capital onderzoekt de strategische mogelijkheden voor Hema, waaronder een mogelijke verkoop. Hiervoor heeft de investeerder Credit Suisse als adviseur aangetrokken.
Nadat de resultaten in de afgelopen kwartalen zijn gestegen, is Hema volgens Lion Capital nu goed gepositioneerd om te profiteren van het toekomstige groeipotentieel.
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Hema steeg in het tweede kwartaal van 2017 met ruim 13 procent tot krap 25 miljoen euro. Hiermee steeg de EBITDA voor het zesde kwartaal op rij.
De groepsomzet steeg afgelopen kwartaal met 3,3 procent naar 287,0 miljoen euro. De groei was vooral te danken aan een stijging van de identieke consumentenomzet met 3,1 procent en goede prestaties in Frankrijk, maar werd gedrukt doordat winkels tijdelijk werden gesloten vanwege verbouwingen. De identieke omzet groeide voor het tiende opeenvolgende kwartaal.
"We kunnen terugkijken op een sterk kwartaal. Zowel de omzet als het genormaliseerde EBITDA laten wederom een consistente groei zien", concludeerde CEO Tjeerd Jegen dan ook.
Begin augustus schreef persbureau Reuters reeds dat Hema te koop stond. Reuters schreef toen dat behalve een verkoop ook een mogelijke beursgang zou worden onderzocht.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 28, 2017 03:14 ET (07:14 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed