*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting overwegend hoger slot

donderdag 28 september 2017 21:39

McDonald's trekt Dow Jones index in positief territorium.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg een half uur voor de slotbel overwegend hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.508,95 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 22.380,20 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 6.445,97 punten.

De Amerikaanse beurzen openden woensdag lager nadat het enthousiasme over Trump's belastinghervormingen vervloog en economische data de markt niet konden inspireren. Een dag eerder sloot Wall Street hoger, nadat Donald Trump zijn fiscale hervormingen presenteerde. Enthousiasme maakte donderdag echter plaats voor twijfels en vragen over de realisatie van zijn plannen. Gedurende het verloop van de handelsdag keerde het tij echter.

"We zullen wachten en zien hoe Trump's plannen zich ontwikkelen tot wetgeving", zei strateeg Jim Reid van Deutsche Bank. "Ons Amerikaanse team ziet een vooruitzicht enige hervormingen op bedrijfsniveau, ofwel vennootschapsbelasting, met name voor kleine bedrijven, maar het potentieel voor substantiƫle hervormingen voor [persoonlijke] inkomensbelasting is veel lager", voegde Reid toe.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten om de week eindigend op 23 september is gestegen met 12.000 aanvragen tot 272.000.

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal iets harder gegroeid dan in de twee voorgaande ramingen werd gerapporteerd. De Amerikaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 3,1 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van achtereenvolgens 2,6 procent en 3,0 procent.

Tot slot werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in augustus ten opzichte van juli met 1,0 procent zijn gestegen. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 4,6 procent.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,58 dollar, ofwel 1,1 procent, lager op 51,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1785. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1779 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1747 op de borden.

Vrijdag staan in de Verenigde Staten een drietal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven in augustus, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago van september en het consumentenvertrouwen in september, gemeten door de Universiteit van Michigan.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon Exa rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Franse softwarebedrijf Dassault meldde de Amerikaanse producent van simulatiesoftware over te nemen voor 400 miljoen dollar. Exa steeg 42,8 procent.

McDonald's steeg 2,4 procent, nadat Longbow Research het advies op de fastfoodketen verhoogde naar Kopen. De Dow-component draagt 26 punten bij aan de benchmark.

Blackberry won 13,4 procent, nadat het concern onverwacht een winst rapporteerde en de omzet hoger uitkwam dan verwacht.

Southwest Airlines steeg 0,6 procent, nadat de luchtvaarder meldde dat de operationele omzet onder druk staat vanwege het effect van de recente natuurrampen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 28, 2017 15:39 ET (19:39 GMT)