Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Dinsdag 3 oktober 2017 13:18 Markt houdt opwaartse trend vast.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen dinsdag richting een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.
Daarmee zet Wall Street de opwaartse trend van maandag voort, nadat de Amerikaanse beurzen de eerste handelsdag van oktober op recordniveaus sloten. "De dollar wint ten opzichte van de euro en het Britse pond, vanwege de zorgen over het politieke geweld in Spanje na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië en een teleurstellend Brits inkoopmanagersindex voor de bouwsector", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets over de reactie op de valutamarkten.
"Gezien de huidige kracht van de dollar moet men zich afvragen of marktparticipanten de kans op een zwak Amerikaans banenrapport hebben ingeprijsd en zich concentreren op de middellange termijn outlook van de munt", voegde marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities toe. Dit rapport staat voor aanstaande vrijdag op de rol.
Op macro-economisch staat dinsdag in de Verenigde Staten slechts de ISM New York index van september geagendeerd. Daarnaast zal er volgens marktanalist Craig Erlam aandacht zijn voor een speech van Jerome Powell, die momenteel in de raad van bestuur van het Federal Open Market Committee van de Fed zit. Hij is tevens één van vier kandidaten die in de running zijn voor de positie van voorzitter van de Federal Reserve, na het aflopen van de termijn eind februari van de huidige voorzitter Janet Yellen.
Olie noteerde dinsdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 50,44 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 55,91 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1747, waarmee een deel van de daling van maandag weer werd ingelopen. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1721 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1732 op de borden.
Bedrijfsnieuws
MGM Resorts noteerde 0,6 procent hoger, nadat de eigenaar van hotel Mandalay Bay maandag 5,6 procent verloor, in de nasleep van het schietincident nabij het hotel in Las Vegas.
Wapenproducenten stegen daarentegen. American Outdoor Brands, de moedermaatschappij van Smith & Wesson sloot maandag 3,2 procent hoger en Sturm, Ruger & Co. steeg 3,5 procent. In de elektronische handel voorbeurs noteerden deze aandelen respectievelijk 0,1 procent en 0,8 procent hoger.
Huizenbouwer Lennar steeg 2,7 procent, na positieve kwartaalcijfers. De omzet en de winst stegen en het orderboek liep met 18 procent op.
Goldman Sachs noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger, nadat The Wall Street Journal maandag meldde dat de Amerikaanse bank overweegt om in de handel in cryptomunten, zoals Bitcoins, te stappen. Het aandeel sloot maandag 1,5 procent hoger.
Tesla daalde voorbeurs 1,9 procent, hoewel de fabrikant van elektrische auto's maandag laat meldde in het derde kwartaal beduidend meer auto's afgeleverd te hebben. De fabrikant meldde echter ook dat de productie van het nieuwe Model 3 achterblijft op de verwachtingen. "De productie van Model 3 was minder dan verwacht als gevolg van productieverstoringen", zo merkte Tesla op. De fabrikant benadrukte echter dat er geen fundamentele problemen zijn met de productie van het nieuwe model of in de toelevering van onderdelen hiervoor. Tesla voegde toe dat het weet wat het moet doen om deze verstoringen op te lossen.
General Electric won maandag 1,6 procent, na afronding van de verkoop van GE Water & Process Technologies aan het Franse SUEZ. Nabeurs meldde GE dat Jeff Immelt per direct is opgestapt als voorzitter. Immelt gaat met pensioen en CEO John Flannery wordt de nieuwe voorzitter. Per 1 augustus dit jaar trad Immelt al af als CEO
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,4 procent hoger op 2.529,12 punten. De Dow Jones index eindigde zelfs 0,7 procent in het groen op 22.557,60 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6.516,72 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 03, 2017 07:18 ET (11:18 GMT)

Reacties

  • Wil niet veel zeggen hoor, maar de Dollar is al een tijdje stjigende ten opzichte van de Euro…. Dus politieke geweld en/of Catalonië is gewoon lulkoek, zoals zoveel hier lulkoek is!..

    Ed 03 oktober 2017 14:47:46  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed