Nieuws Buitenland

Olieprijs in krappe bandbreedte

Dinsdag 3 oktober 2017 21:02 Beleggers wachten op Amerikaanse voorradencijfers.
(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bleef dinsdag in een krappe bandbreedte. De november-future West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 50,42 dollar, tegen een piek van 50,72 dollar eerder op de dag.
Beleggers wegen momenteel de kans op een verlenging van de OPEC productiedeal af tegen de Amerikaanse productie. Volgens analist Phil Flynn van Price Futures is er dan ook nog geen sprake van dat de oliemarkt in balans komt. "De Libische olieproductie ligt bijvoorbeeld op het laagste niveau in maanden vanwege productieverstoringen bij hun grootste olieveld, maar de markt gaat echt wel reageren wanneer de productie hier weer wordt hervat", aldus Flynn.
Daar staat tegenover dat raffinaderijen in Amerika een inhaalslag moeten maken om de voorraden weer op peil te krijgen om zo te voldoen aan de vraag in de nasleep van de orkanen Harvey en Irma. "Kan olie dan de 50,00 dollar vasthouden", vraagt Flynn zich dan ook af.
Handelaar Richard Fullarton van Matilda Capital Management wees op het effect van hogere olieprijzen op de productie. "De OPEC zou er goed aan doen om de productiebeperkingen langer door te laten lopen dan men verwacht, om zo een nieuw basisniveau te creëren voor de olieprijs", aldus Fullarton.
Volgende richtpunt voor de olieprijs is het voorradenrapport van de Amerikaanse brancheorganisatie API, dat dinsdagavond laat verschijnt, gevolgd door de officiële Amerikaanse voorradencijfers woensdagmiddag.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 03, 2017 15:02 ET (19:02 GMT)

Reacties

  • Ach schei toch uit, je volgt het nieuws in plaats van olie zelf, da's journalistiek wellicht correct maar bij een website als deze is dat nu net niet de bedoeling...

    Ed 03 oktober 2017 21:18:33

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed