Nieuws Buitenland

Olieprijs duikt onder 50 dollar

Donderdag 5 oktober 2017 09:17 Laagste settlement in weken.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie in New York is woensdag voor onder 50 dollar gedoken en gaf daarmee eerdere winst prijs die werd geboekt in reactie op dalende olievoorraden in de Verenigde Staten.
De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,44 dollar, of 0,9 procent, lager op 49,98 dollar. Het is voor het eerst sinds 19 september dat de olieprijs onder de grens van 50 dollar zakt, volgens marktdata van FactSet.
De handel was volatiel.
Persbureau Bloomberg meldde dat Libië zijn grootste olieveld weer in werking heeft gesteld. De productie vanuit Libië was de afgelopen dagen een vraagteken nadat gewapende mannen het olieveld in het weekend hadden stilgelegd.
De markt verwerkte ook een recent rapport dat een stijging liet zien van de olieproductie van landen die meedoen aan de productiebeperking onder leiding van het OPEC-kartel. Handelaren vrezen dat landen zich minder gaan aantrekken van de gemaakte afspraken, die het overschot op de markt moeten wegnemen en de olieprijs weer moeten opdrijven.
Tegelijkertijd was er speculatie over een mogelijke verlenging van het akkoord dat nu tot het eerste kwartaal van volgend jaar is vastgelegd.
Eerder waren er cijfers van de Amerikaanse overheid die lieten zien dat de handelsvoorraden ruwe olie veel sterker dan verwacht zijn gedaald, terwijl de voorraden benzine stegen. De olieprijs steeg daarop tijdelijk tot 50,67 dollar.
De handelsvoorraad olie daalde met 6 miljoen vaten, waar een kleinere daling van 1,5 miljoen vaten was voorzien door S&P Global Platts. De onverwachte daling was het gevolg van een uitzonderlijk sterke export en een lage aanvoer van ruwe olie in de nasleep van orkaan Harvey, zei analist Matt Smith van ClipperData.
De voorraden benzine en stookolie waren conform de verwachtingen, 1,6 miljoen vaten hoger voor benzine en 2,6 miljoen vaten lager voor stookolie.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 05, 2017 03:17 ET (07:17 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed