*

Nieuws Buitenland

Wall Street lager na tegenvallend banencijfer

vrijdag 6 oktober 2017 15:38

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen geopend. Beleggers verwerken het maandrapport van de Amerikaanse overheid over de arbeidsmarkt. Daaruit bleek dat verwoestingen als gevolg van orkanen de werkgelegenheid in september hebben gedrukt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent lager op 22.746 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2547 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 6573 punten.

De werkgelegenheid in 's werelds grootste economie bleek afgelopen maand onverwacht en voor het eerst in zeven jaar te zijn gedaald. Er gingen per saldo 33.000 banen verloren, waar gerekend werd op een bescheiden aanwas van 80.000 stuks. Dat komt doordat veel bedrijven dicht waren of slechts op halve kracht konden werken als gevolg van de orkanen Harvey en Irma.

Het aandeel Costco Wholesale dook ruim 5 procent in het rood vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Het groothandelsbedrijf boekte meer winst dan analisten hadden voorzien, maar de omzet voldeed niet aan de verwachtingen. Ook de ontwikkeling van het aantal pashouders viel de kenners tegen.