Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op licht hogere opening

Vrijdag 13 oktober 2017 15:05 Inflatie steun voor renteverhoging in december.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.
"Amerikaanse en Europese beurzen zijn in afwachting van Trumps besluit over de nucleaire deal met Iran", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "De aankondiging van president Trump over de kernovereenkomst zou enkele intrigerende gebeurtenissen in de markt teweeg kunnen brengen", voegde hij toe. "Als de president de Iraanse kernovereenkomst ontbindt, dan kan dit tot volatiliteit leiden op de oliemarkt", aldus Aslam.
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in september op maandbasis met 0,5 procent zijn gestegen, in vergelijking tot 0,4 procent in augustus Op jaarbasis bedroeg de inflatie 2,2 procent. Marktvolgers oordeelden dat de Federal Reserve op basis van deze inflatiecijfers waarschijnlijk zal vasthouden aan zijn plannen om de rente in december te verhogen.
De Amerikaanse detailhandel zette in september op maandbasis 1,6 procent meer om, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 4,4 procent.
Later op de dag volgt het Amerikaans consumentenvertrouwen van oktober, waardoor er een aardig beeld ontstaat van de gemoedstoestand van Joe Sixpack.
Charles Evans van de Chicago Fed spreekt tijdens een evenement in Green Bay in Wisconsin en Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve in Dallas, neemt deel aan een discussiegesprek tijdens een congres in Boston. Voorzitter Janet Yellen van de Fed spreekt tijdens een G-30 internationaal bankenseminar over de economie en monetair beleid.
Olie noteerde vrijdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 51,55 dollar, terwijl een december-future Brent 2,0 procent duurder werd op 57,36 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1860. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1823 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1831 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Wells Fargo verloor 2,4 procent, nadat de bank over het derde kwartaal een lagere winst en omzet rapporteerde vanwege een eenmalige last, waardoor de nettowinst met 0,20 dollar per aandeel lager uitviel.
Bank of America noteerde in de elektronische handel voorbeurs vrijwel vlak, nadat de op één na grootste bank van de Verenigde Staten over het derde kwartaal een hogere omzet en nettowinst rapporteerde, ondanks een uitdagend handelsklimaat.
Tesla werd in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent lager gezet, nadat de fabrikant van elektrische auto's een aantal Model X SUV's heeft teruggeroepen om aanpassingen aan te brengen aan de achterste zittingen omdat een kabel niet goed is geïnstalleerd. De autoproducent heeft echter geen berichten ontvangen over problemen of ongelukken in verband met het probleem, zo liet het weten.
Applied Optoelectronics verloor maar liefst 20,3 procent, nadat de leverancier van netwerken donderdag laat waarschuwde voor tegenvallende winst- en omzetcijfers in het derde kwartaal.
Antares Pharma verloor zelfs 41,6 procent, nadat de farmaceut donderdagavond bekendmaakte dat de Amerikaanse Food & Drug Administration tekortkomingen is tegengekomen in het medicijn Xyosted tijdens een beoordeling van het medicijn.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 13, 2017 09:05 ET (13:05 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed