Nieuws Buitenland

Hoogste rechter Duitsland wijst verzoek stopzetten ECB opkoopprogramma af

Woensdag 18 oktober 2017 11:45 Verzoek stoppen deelname van Bundesbank ontoelaatbaar.
(ABM FN-Dow Jones) De hoogste rechter in Duitsland heeft een verzoek afgewezen om de deelname van de Bundesbank aan het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank tijdelijk stop te zetten.
"Vanwege het hoge volume van de opkopen door de Bundesbank zou het verstoren van de opkopen de doelstelling om de inflatie naar 2 procent te brengen in gevaar brengen of dwarsbomen", zei de hoogste rechtbank in Duitsland, Das Bundesverfassungsgericht, woensdag.
Eerder verwees de rechtbank in Karlsruhe een verzoek over de rechtmatigheid van het QE-programma al naar het Hof van Justitie van de Europese Unie. Das Bundesverfassungsgericht zou op den duur kunnen oordelen dat de deelname van de Bundesbank aan het kwantitatieve verruimingsprogramma van de ECB onrechtmatig is, maar dat oordeel kan nog maanden of jaren op zich laten wachten.
Momenteel koopt de ECB voor 60 miljard euro aan obligaties op per maand en dat tot zeker december 2017. In de markt heerst de gedachte dat de centrale bank bij zijn rentebesluit volgende week zal aankondigen dat QE vanaf 2018 geleidelijk wordt afgebouwd.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 18, 2017 05:45 ET (09:45 GMT)

Reacties

  • @Akka Fietje: Je hebt het stuk niet helemaal begrepen, het gaat hier niet om een verzoek van de ECB.

    Jeff 18 oktober 2017 12:41:44
  • Het was ook wel erg brutaal van de ECB, zij moeten wel hun plaats weten. Zeker even vergeten dat de Duitsland is de EU

    Akka fietje 18 oktober 2017 12:24:26  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed