Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Woensdag 18 oktober 2017 12:56 Markt kijkt uit naar publicatie Beige Book.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een licht hogere opening van Wall Street Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.
De markt kijkt woensdag met name uit naar de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve. "De Federal Reserve weet vrijwel altijd het vizier op zich gericht, vooral als president Donald Trump kandidaten interviewt om Fed-voorzitter Janet Yellen op te volgen als haar termijn eindigt in februari", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "De dollar trekt recent aan, na melding dat Trump onder de indruk is van John Taylor, die als meer hawkish wordt beschouwd dan Yellen", voegde hij toe.
Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de in september in de Verenigde Staten in aanbouw genomen woningen en het aantal afgegeven bouwvergunningen. Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration de wekelijkse olievoorraden. Tot slot publiceert de Federal Reserve zijn Beige Book.
Daarnaast kijkt de markt uit naar een paneldiscussie in New York waar voormalig New York Fed-voorzitter William Dudley en Rob Kaplan, de voormalig voorzitter van de centrale bank in Dallas, aan deelnemen.
Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 52,11 dollar, terwijl een december-future Brent 0,9 procent duurder werd op 58,40 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1750. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1759 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1766 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Op bedrijfsvlak kon IBM voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techgigant dinsdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Het aandeel steeg 4,6 procent procent.
Fogo de Chão noteerde 3,7 procent lager, nadat de restaurantketen dinsdag een teleurstellende outlook afgaf.
Abbot Laboratories won 2,1 procent, in aanloop naar zijn kwartaalpublicaties voorbeurs.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.559,36 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 22.997,44 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 6.623,66 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 18, 2017 06:56 ET (10:56 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed