Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit flink lager

Donderdag 19 oktober 2017 21:05 Winstnemingen na vier handelsdagen met hogere prijzen.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, nadat woensdag bleek dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week zijn gedaald. De november-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,75 dollar ofwel 1,4 procent lager op 51,29 dollar.
Investeerders namen hun winsten op de prijsstijgingen in de afgelopen vier handelsdagen.
"De markt is moe na de grote rally van de laatste dagen", zei senior vice president Donald Morton van Herbert J. Sims & Co, die daar de leiding heeft over een energiehandels desk. De marktexpert wees er daarbij op dat de verdere ontwikkeling van de olieprijs voor een groot deel zal afhangen van geopolitieke ontwikkelingen.
Hoofd commodity markets strategy Harry Tchilinguirian van BNP Paribas zei dat iedere keer als er een rally van de olieprijs plaatsvindt, er voor handelaren mogelijkheden zijn om hun winst te nemen. "Ik denk niet dat er nu een specifieke aanleiding voor de prijsdaling is. Deze beweging is symptomatisch voor iets dat we afgelopen week hebben gezien: de markt heeft er moeite mee om hoger te bewegen", lichtte hij toe.
"Er is zeker geen gebrek aan wilde taferelen op de oliemarkt, maar het lijkt erop dat op de onzekerheden meer dan geanticipeerd wordt in de bijzondere bullish marktstemming", meldde hoofd macro en commodity research Norburt Rucker van Julius Baer. Hij voorspelde donderdag in een rapport dat de olieprijs zich zal terugtrekken naar een bandbreedte van 45 tot 50 dollar per vat, omdat fondsen nu hun extreem lange posities verkopen.
Markten houden nog steeds rekening met de gerede kans dat de OPEC en aangesloten andere olieproducerende landen hun productiebeperking zullen verlengen. "Ik denk dat het wenselijk en waarschijnlijk is om een verlenging door te voeren", zei CEO Abdelmoumen Ould Kaddourvan van de staatsoliemaatschappij van Algerije in de wandelgangen van een olieconferentie in Londen.
Intussen zien andere Latijns-Amerikaanse landen hun kans schoon om, te profiteren van de dalende olie-export van Venezuela. "Financiële en voorraad gerelateerde onzekerheden zullen in het vierde kwartaal de export van ruwe olie van Venezuela naar de VS reduceren", meldde BMI Research. "De naburige olie-exporteurs Mexico, Ecuador en Colombia zullen dat gat waarschijnlijk opvullen." Volgens de onderzoekers blijft Canada echter de grootste leverancier van ruwe olie voor de VS.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 19, 2017 15:05 ET (19:05 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed