Nieuws Buitenland

Update: ECB blijft ook in 2018 opkopen

Donderdag 26 oktober 2017 14:16 Opkoopprogramma verlengd tot tenminste september 2018, maar wel tegen lager bedrag.
(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag het monetaire beleid voor dit jaar ongemoeid gelaten, en kondigde, zoals verwacht, aan om volgend jaar door te gaan met het opkopen van obligaties, maar tegen een lager bedrag. Dit bleek uit het rentebesluit van de centrale bank.
Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent. Deze tarieven zal de centrale bank nog lange tijd handhaven, en tenminste tot ruim na het stopzetten van het opkoopprogramma.
De ECB liet daarbij weten dat het opkoopprogramma in 2018 nog tenminste tot september zal duren, maar dat er vanaf volgend jaar maandelijks niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro wordt opgekocht. Bepalend of de ECB ook na september nog opkoopt, is de inflatieontwikkeling. De centrale bank merkte daarbij op dat, indien de omstandigheden daarom vragen, zowel de duur als de omvang van het programma kan worden uitgebreid.
Algemeen werd in de markt ook rekening gehouden met een verlaging van de huidige 60 miljard euro per maand naar 30 miljard euro, en met een verlenging van het programma met negen maanden.
Om half drie zal voorzitter Mario Draghi het rentebesluit toelichten. De euro noteerde net voor het verschijnen van het rentebesluit op 1,1807 dollar. Inmiddels is het muntpaar teruggevallen naar 1,1763.
Update: om meer informatie toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 26, 2017 08:16 ET (12:16 GMT)

Reacties

  • het blijft een verschrikkelijke vent die maar aan een ding denkt noord Europa failliet maken en dat mag en moet iets kosten. Oh en dat laten wij de oh zo domme noord Europeanen ook nog eens gebeuren. Wanneer wordt deze man nu eens aan de kant geschoven. Maar ja wij Nederlanders pikken ook alles wat onze roverheid doet.

    erwin 26 oktober 2017 15:43:52
  • Valt weinig op te kopen als je geen geld meer hebt, en wat je wel hebt opgeslokt wordt door de crisis… Maargoed, het opkoopgrogramma haalt toch niets uit, dus zo erg is het nu ook weer niet.

    Ed 26 oktober 2017 14:31:27



 



 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed