*

Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit hoger

dinsdag 31 oktober 2017 20:10

December contract verlopen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie schommelde dinsdag tussen winst en verlies, maar sloot uiteindelijk hoger op de laatste dag van de maand.

In oktober zijn de olieprijzen flink gestegen, ondersteund door toenemende geluiden dat het oliekartel OPEC, samen met andere niet-OPEC landen zoals Rusland, van plan zijn om tot na volgend jaar maart de productiebeperkende afspraken te verlengen.

Afgelopen weekend bevestigde de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de intentie nog eens om de afspraken een vervolg te geven.

"Het nieuwe basisscenario is nu dat ze de huidige beperkingen willen doorrollen tot het einde van volgend jaar", zei grondstoffenspecialist Tom Pugh van Capital Economics. Hier voegde Pugh aan toe dat indien de olieproducenten hier niet in slagen, dit zal leiden tot een prijsdaling.

De OPEC landen komen om 30 november bij elkaar om te praten over een mogelijke verlenging.

Sommige marktvolgers waarschuwen er voor dat zelfs als er een verlenging wordt bereikt, de olieprijzen kunnen dalen. "In het geval dat de voorradenbeperkende deal wordt bevestigd eind november, zouden handelaren kunnen besluiten dat de tijd is gekomen om hun winsten te pakken", zei analist Tamas Varga van PVM.

De december-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,23 dollar hoger, of 0,4 procent, op 54,38 dollar. Het december contract is nu verlopen. Op maandbasis steeg de december-future met 4,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 31, 2017 15:10 ET (19:10 GMT)