*

Nieuws Buitenland

Rustig begin beursweek op Wall Street

maandag 6 november 2017 15:43

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de week zonder grote bewegingen begonnen. Chipproducent Broadcom staat in de belangstelling van beleggers nu het officieel een bod lanceerde van 130 miljard dollar inclusief schuld op branchegenoot Qualcomm. Ook wordt gekeken naar president Donald Trump die een bezoek brengt aan Aziƫ.

De Dow-Jonesindex steeg bij opening een fractie tot 23.547 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 2587 punten en de technologiebeurs Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 6772 punten.

Qualcomm werd 4,6 procent meer waard. De overnamegeruchten over de chipreus zorgden vrijdag al voor een flinke opleving van de koers van het bedrijf. Het aan de Nasdaq genoteerde Nederlandse NXP, dat op het punt staat om door Qualcomm te worden overgenomen, ging 0,5 procent omhoog. Die overname moet volgens Broadcom (plus 2,5 procent) plaatsvinden onder de gestelde voorwaarden en niet voor een hogere prijs, zoals sommige aandeelhouders van NXP graag zouden zien.

Michael Kors omhoog

Verder kwam een reeks bedrijven met cijfers. Modeconcern Michael Kors won bijna 10 procent en farmaceut Mylan steeg 2,2 procent .

Telecombedrijf Sprint verloor 13,5 procent na de officiƫle bekendmaking afgelopen weekend van de het spaaklopen van de fusie met T-Mobile USA (min 5 procent). Altice USA, de Amerikaanse tak van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde telecom- en kabelbedrijf Altice, maakte bekend een strategische samenwerking aan te gaan met Sprint en zakte 0,4 procent.