*

Nieuws Buitenland

Overnamegeweld op vlak Wall Street

maandag 13 november 2017 22:22

GE onderuit na halveren dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street heeft de openingsverliezen weten in te lopen en sloot maandagavond licht in het groen.

De Dow Jones steeg fractioneel naar 23.439,70 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,1 procent op 2.584,84 punten en techbeurs Nasdaq won 0,1 procent op 6.757,60 punten.

Beleggers moesten het vandaag stellen met een lege macro-economische agenda, toch gebeurde er voldoende, vooral op het overnamevlak.

Qualcomm zei geen interesse te hebben in het bod van 70,00 dollar per aandeel dat Broadcom uitbracht. De chipfabrikant sprak van "een significante onderwaardering" en CEO Steve Mollenkopf meent dat Qualcomm zelfstandig de beste kansen heeft. Ondanks deze afwijzing houdt Broadcom hoop op een succesvolle afronding. CEO Hock Tan van Broadcom zei graag in gesprek te treden met de top van Qualcomm om de voordelen toe te lichten. Het aandeel Qualcomm steeg circa drie procent.

Naast Qualcomm staat ook speelgoedfabrikant Mattel in de belangstelling. Hasbro informeerde of Mattel wellicht geïnteresseerd is in een overname. Dit was niet tegen dovemansoren gericht. Mattel won meer dan 20 procent en Hasbro steeg krap zes procent. Als het tot een deal komt, dan komen Barbie en G.I. Joe voortaan uit dezelfde fabriek.

Buiten dit overnamegeweld was er ook aandacht General Electric, dat werkt aan een omvangrijke reorganisatie. Daarbij gaf GE aan het kwartaaldividend te zullen halveren naar 0,12 dollar per aandeel. Beleggers reageerden teleurgesteld en het aandeel daalde meer dan zeven procent. "We begrijpen de impact van dit besluit voor onze aandeelhouders en hebben het niet lichtzinnig genomen", aldus CEO John Flannery van GE.

Tyson Foods steeg twee procent. Afgelopen kwartaal stegen de zowel de omzet als de winst van de Amerikaanse fabrikant van vlees en voedingsproducten.

De december-future voor een vat West Texas Intermediate eindigde op de New York Mercantile Exchange 0,02 dollar hoger op 56,76 dollar. De markt lijkt zich al op te maken voor de komende vergadering van oliekartel OPEC met enkele grote niet-aangesloten leden over het wel of niet verlengen van het huidige akkoord om de productie te verlagen met 1,8 miljoen vaten per dag.

De kans lijkt momenteel groot dat dit akkoord, dat afgelopen mei nog eens werd verlengd tot maart 2018, nog eens wordt verlengd.

"Mijn voorspelling is dat OPEC zal blijven doen wat nodig is om de markt opnieuw in balans te brengen", zei Suhail al-Mazroui, de minister van Energie van de Verenigde Arabische Emiraten, tijden de Abu Dhabi International Petroleum Exhibition Conference. De bewindsman voegde eraan toe dat hoewel hij nog geen kartelleden had horen spreken over het niet verlengen van het akkoord, dat over de tijd en de duur van een verlenging nog moet worden besloten.

De euro/dollar handelde op 1,1666. Vrijdagavond was dit 1,1663.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2017 16:22 ET (21:22 GMT)