Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit lager

Dinsdag 14 november 2017 21:00 IEA ziet lagere vraag.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op het laagste niveau in meer dan tien dagen, na lagere verwachtingen voor de mondiale vraag van IEA, die tegenwicht gaf aan optimistischer ramingen van OPEC een dag eerder.
De december-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,06 dollar lager, of 1,9 procent, op 55,70 dollar.
De wereldstandaard, de januarifuture Brent-olie, daalde 1,4 procent tot 61,97 per vat op de Europese beurs van ICE.
"De olieprijzen liepen mooi op begin november, maar de geopolitieke achtergrond die de prijsstijging voedde is aanzienlijk rustiger geworden en de sterke stijging van de Amerikaanse olieproductie die vorige week werd gerapporteerd was weer een tegenwind", zei Tyler Richer van het Sevens Report. "De minste weerstand is er nu naar het eerdere weerstandsniveau op 54 dollar."
Op 6 november sloot de olieprijs op het hoogste niveau in meer dan twee jaar, nadat een zuivering van hooggeplaatste figuren in Saoedi-Arabië onder het mom van corruptiebestrijding werd gezien als een risico voor de olie-aanvoer vanuit 's werelds belangrijkste olieproducent.
Dinsdag kwam de International Energy Administration met nieuwe inzichten over de staat van de oliemarkt in zijn maandelijkse rapport, waarin de verwachte vraag in 2017 en 2018 met 100.000 vaten per dag werd verlaagd.
De IEA denkt ook dat de Verenigde Staten in 2025 de grootste producent van aardolie en aardgas zal zijn, door een ongekende productiegroei van schalie-olie die op korte termijn de prijs blijft drukken.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 14, 2017 15:00 ET (20:00 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed