Nieuws Buitenland

Wall Street sluit lager

Dinsdag 14 november 2017 22:22 Aandelen doen stap achteruit.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten na een daling van de olieprijs en aanhoudende twijfels over het belastingplan van president Trump.
De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,23 procent lager op 2.578,87 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent tot 23.409,47 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.737,87 punten.
Wall Street beperkte de verliezen die aan het begin van de dag op de borden stonden, na aanhoudende onzekerheid over de plannen om het Amerikaanse belastingstelsel te hervormen, en een terugval van de oliefutures.
De mentaliteit van "koop de dip" speelt al het hele jaar, vooral omdat veel beleggers niet de kans willen missen van een mogelijke aandelenrally als de vennootschapsbelasting zou worden verlaagd. De grote verschillen tussen het Huis van Afgevaardigden en het Congres suggereren echter dat er nog veel barrieres te overwinnen zijn", zei marktanalist Hussein Sayed van FXTM.
"Te hoge waarderingen, krapper monetair beleid, geopolitieke risico's, een vertraging en hoge hoge schuld in China en lage inflatie zijn factoren die een marktcorrectie kunnen veroorzaken", aldus Sayed. Maar al die waarschuwing worden genegeerd en aandelen blijven nieuwe records vestigen."
"Het is een soort twee stappen vooruit, één stap achteruit vorm van dansen", zei analist Crista Huff van Cabot Undervalued Stocks Advisor. "En ik denk dat we die ene stap terug zien." Volgens Huff is een stap terug "volkomen natuurlijk" na de "ongelooflijk optimistische" trend die eraan voorafging.
De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei maandagavond tegen The Wall Street Journal dat een vennootschapsbelasting boven 20 procent uitgesloten is. "Die gaat niet omhoog", zei Mnuchin. "Ik kan je vertellen dat dit een van de dingen is die de president zeer sterk voelt."
De vier grote centrale bankiers van deze tijd - Janet Yellen van de Fed, Mario Draghi van de ECB, Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan en Mark Carney van de Bank of England, spraken dinsdag in een paneldiscussie over de communicatie tussen centrale banken en markten.
Daarbij benadrukte Yellen dat alle verwachtingen die de Fed afgeeft afhangen zijn van de economische verwachtingen en dus nooit een zekerheidje zijn. "Marktdeelnemers zoeken meer dan centrale banken willen bieden", zei ze.
The Wall Street Journal meldde intussen dat voormalig Pimco-topman Mohamed El-Erian van Allianz vicevoorzitter van de Fed zou kunnen worden onder de nieuwe voorzitter Jerome Powell.
De Dow Jones-index werd gedrukt door verliezen bij Goldman Sachs en Apple. dat 1,5 procent inleverde, Walt Disney, met een min van 1,5 procent, en DowDuPont, dat 2,6 procent prijsgaf.
In de S&P500 werden de grootste verliezen geleden door de sectoren die het meest verbonden zijn met de oliemarkt, energie en grondstoffen, nadat de International Energy Agency waarschuwde dat de hogere olieprijs kan vervluchtigen.
De olieprijs zakte. De december-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,9 procent lager op 55,70 dollar.
De euro/dollar noteerde fors hoger op 1,1791. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1727 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen maandag stond er een stand van 1,1667 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Het kwartaalcijferseizoen liep op zijn laatste benen.
Home Depot rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een nettowinst van 2,2 miljard dollar op een omzet van 25 miljard dollar. Het aandeel won 1,4 procent.
Advance Auto Parts kon tevens rekenen op de aandacht van beleggers. Het concern boekte over het afgelopen kwartaal een meevallende winst van 1,30 dollar per aandeel op een tegenvallende omzet van 2,18 miljard dollar per aandeel. Het aandeel steeg 16 procent.
General Electric zetten zijn de koersdaling van maandag voort met een verlies van 5,9 procent, nu CEO John Flannery gaat reorganiseren en in dat kader het dividend heeft gehalveerd.
Dick's Sporting Goods gaf een zwakke verwachting af voor 2018. Het aandeel verloor 2,8 procent.
Buffalo Wild Wings schoot met 24 procent omhoog. De restaurantketen kreeg een bod van een private-equity-opkoper van meer dan 2,3 miljard dollar.
TJX verloor 4 procent. De verkoper van goedkope kleding meldde tegenvallende derdekwartaalcijfers.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 14, 2017 16:22 ET (21:22 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed